transbus 發表於 2021-6-18 18:21

KW2523 發表於 2021-6-18 13:29
閣下係點樣由清水灣-彩虹嘅假日線聯想到坑口-觀塘嘅呢?

我就唔信佢地冇人意淫,想有一條91x大清-坑口-隧道-繞道-彩虹線,

尤其日日丁E22A嗰幾個

s3m89 發表於 2021-6-18 18:39

https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=viewthread&tid=2111738&extra=page%3D1&mobile=2

小弟一個月前在F版講過清水灣道影業路至大埔仔坳擠塞情況嚴重,91線甩班情況更常見,建議分拆91線開辦91A避開中途站和塞車,意想不到九巴真係抽91車開91A🤣。不過唔係我建議的開去藍田站支援將隧轉乘,比其中回覆的版友估中開往鑽石山鐵路站,支援往返其他區的轉乘優惠。

GA6072 發表於 2021-6-18 22:32

白虹樓至銀線灣快既走線都至少有三條,係咪跑道任揀

PC2625 發表於 2021-6-18 22:50

我仲以為出尖沙咀

3ASV174 發表於 2021-6-19 00:06

天空之神 發表於 2021-6-18 14:59
睇個勢係慳左91 加班車
甚至91 可以減班

只不過係將 91 加班飛站縮短路程加快回車o者
就算唔加價,架車唔使跑足全程 91 厹都係有 so 既

3ASV174 發表於 2021-6-19 00:11

YY487 發表於 2021-6-18 14:09
去程同其他清水灣道特快線一樣,繼續放棄自家轉乘客

91 本身跟市區線轉乘
所以白虹樓已經有一堆線可以轉,同埋其他客大可以大磡道行入鑽鐵轉車,但與其夾時間不如有 91 就上

EX-TL 發表於 2021-6-19 00:19

打鼓嶺新村必停站, 似乎係跟正線行清水灣道, 冇另一走線.

n281 發表於 2021-6-19 06:24

點解唔叫 91X ???

石頭 發表於 2021-6-19 06:40

都係好事,而家好多人去游水/行山,搞到沿線村民難上車,

部份清水灣開班次未到銀線灣廣場已頂閘,企到出車頭,科大上唔到車,

有91A,九巴可以一見到清水灣總站大排長龍就開車密密載人走~

Choi 發表於 2021-6-19 08:00

要停打鼓嶺新村呢!難道你想走隧道或寶林北路?
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7
查看完整版本: 九巴91A開辦消息