PF2802 發表於 2021-6-21 10:55

E36A 元朗>東涌 簡單行車紀錄

0640 元朗
0657 天耀邨耀豐樓
0701 天耀邨耀民樓 (較E34X早3-5分鐘, 上車人數約之前1/3)
0703 天水圍站 +3
(上層半滿, 富泰對出慢車)
0710 紅橋 +1
0712 新墟街市 +0
0714 屯門市中心 +1-1
0723 屯赤 +18
0736 東環 (較E34X早13-15分鐘)
0745 怡文中學

kkyu 發表於 2021-6-21 11:02

天水圍站去屯巿 11分鐘, 有雙向分段收費就可以搶鐵路客.

neoplan720p 發表於 2021-6-21 11:03

朗屏 -> 形點 -> 天水圍咁樣逆走法,真係好咩?
仲未計回程要由元朗公路塞返去形點……

點解唔直接由元朗站,經朗屏去天慈?
有時唔係下下行公路就代表快架。

andy92 發表於 2021-6-21 11:09

neoplan720p 發表於 2021-6-21 11:03

行夠 40km 先可以收 $13.9

10598C 發表於 2021-6-21 11:22

而家走線朗業街去天慈有約8公里,如果係形點經德業街同朗屏去天慈,只得6公里,咁就會唔夠40公里(FYR元朗方向得41公里)

相反比較意外龍運會將E36A止步於德業街,而唔係朗屏邨/A37總站嘅朗屏站

andrewyl 發表於 2021-6-21 11:28

我就想用 A37 雙向分段做屯市同天水圍客。
其實 A37 機場方向停華都同往朗屏停 大會堂,
真係好費事咩?

Kj2052 發表於 2021-6-21 11:40

非繁目測只有2人上高速

User12345678910 發表於 2021-6-21 11:41

宜家都可能有$2客(只限E線)

HR1377 發表於 2021-6-21 11:43

10598C 發表於 2021-6-21 11:22
而家走線朗業街去天慈有約8公里,如果係形點經德業街同朗屏去天慈,只得6公里,咁就會唔夠40公里(FYR元 ...

如果形點後經大馬路去天水圍夠唔夠8km?

10598C 發表於 2021-6-21 11:58

HR1377 發表於 2021-6-21 11:43
如果形點後經大馬路去天水圍夠唔夠8km?

啱啱係地圖plot過,德業街經形點、大馬路去天水圍,應該啱啱好擲界39-40公里
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: E36A 元朗>東涌 簡單行車紀錄