jaclam 發表於 2021-6-27 09:27

城巴 青嶼幹線繳費廣場 巴士站正式更名

城巴 青嶼幹線繳費廣場 巴士站正式更名為 青嶼幹線巴士轉乘站,今日起生效。

平田 發表於 2021-6-27 09:41

如果叫「青馬轉車站」會比較簡潔易明啲

GK3258 發表於 2021-6-27 09:41

有幾突發啊,一早知會改架啦

kitarolo 發表於 2021-6-27 10:50

龍運無同步改名 應該不致於
引起乘客誤會咗係兩個地方嘅

User12345678910 發表於 2021-6-27 10:54

kitarolo 發表於 2021-6-27 10:50
龍運無同步改名 應該不致於
引起乘客誤會咗係兩個地方嘅
2巴以前都唔同名(青馬VS青嶼幹線、收費vs繳費)

SPkent 發表於 2021-6-27 13:18

青嶼幹線已改為免費,收費亭亦已全部拆晒,改名係正常

cnquate 發表於 2021-7-18 20:26

有關巴士站於 6 月 20 日已正式更名,故樓主於 6 月 27 日稱「今日起生效」一說乃屬虛言。

jaclam 發表於 2021-7-18 23:17

cnquate 發表於 2021-7-18 20:26
有關巴士站於 6 月 20 日已正式更名,故樓主於 6 月 27 日稱「今日起生效」一說乃屬虛言。
...
網站站名係 6 月 27 號開始更改,乳豬紙不嬲有顯示唔同官方站名嘅先例,甚至站牌要去到 7 月頭先換貼紙,一反城巴常態。正常人應該會見到「正式」呢隻字。

鍵盤戰士,收手吧 ;P

cnquate 發表於 2021-7-18 23:19

jaclam 發表於 2021-7-18 23:17
網站站名係 6 月 27 號開始更改,乳豬紙不嬲有顯示唔同官方站名嘅先例,甚至站牌要去到 7 月頭先換貼紙, ...

嗰日所有資料都改哂喎,你一句「今日起生效」誤導哂啲人就真

收手啦,放夠流料喇

jaclam 發表於 2021-7-18 23:22

cnquate 發表於 2021-7-18 23:19
嗰日所有資料都改哂喎,你一句「今日起生效」誤導哂啲人就真

收手啦,放夠流料喇

我有 cap 圖㗎喎 ;P 嗰日本身仲諗住去個 post 下面 comment 未正式改名,不過張圖有私人通知,如果站務人員需要可聯絡我 ;P 再講 italk 站務人員唔係雙目失明,好似之前有啲人放流料話咁快就畀人 #bam
頁: [1] 2
查看完整版本: 城巴 青嶼幹線繳費廣場 巴士站正式更名