Kj2052 發表於 2021-6-27 16:23

網上有文章反映X9有4大問題

https://www.gotrip.hk/網絡熱話/石澳巴士x9-ctb00-639221/?utm_source=Instagram&utm_medium=Story_GOtrip&utm_campaign=GOtrip_GroupSharing_2106&fbclid=IwAR3frQV-djAUhcI0hAn6eERlahcbQTMFI92kEQgGRJ2BJCJCgl0VcTFiZDc

1.貴
2.巴士站不合理
3.班次有問題
4.編號奇怪,似粗口諧音

GA6072 發表於 2021-6-27 16:58

4.唔係讀egg時九咩,就算係讀差九,都唔粗口ar

charlesli0104 發表於 2021-6-27 17:05

心邪嘅人諗咩都會似粗口
咩67X,69X,WFC(華富中),CLS(加寧街)直頭係粗口諧音
X又算得咩呢?

利申:學術討論

shakugan2005 發表於 2021-6-27 17:11

編號古怪方面, 請問9X去邊而要X9? 近年X頭上癮, 明明叫開X尾, 城巴方面都係得X962, 但既然都962C/962E/962G但就冇962D/962F, 不過都唔覺再X落去; 但九巴方面就X左條X42C而唔叫42X, 仲要X42P而唔直接叫42P, 遲下可能XX行頭再HK行頭?

99MAN 發表於 2021-6-27 17:35

1呢個問題你當佢係R線就唔難理解

E21A 發表於 2021-6-27 18:20

我總係覺得呢類郊區假日長途輔助線往郊區方向係做唔起,因為大多數遊客唔熟路,只會識搭正線。好似1R、698R咁

0q9w8e 發表於 2021-6-27 18:21

E21A 發表於 2021-6-27 18:20
我總係覺得呢類新界郊區假日長途輔助線往新界方向係做唔起,因為大多數遊客唔熟路,只會識搭正線。好似1R、 ...

呢條都唔係好長姐
同埋都係港島入邊行

ccicoltd 發表於 2021-6-27 20:26

0q9w8e 發表於 2021-6-27 18:21
呢條都唔係好長姐
同埋都係港島入邊行

這條線的里數跟 92R 差不多,是 91R 約兩倍。

roquelcm 發表於 2021-6-27 20:52

以上四點都唔係問題,我只係好奇西行亞公岩會唔會停一停,話哂係必停站,如果直衝會好危險

B.B.B. 發表於 2021-6-27 21:23

roquelcm 發表於 2021-6-27 20:52
以上四點都唔係問題,我只係好奇西行亞公岩會唔會停一停,話哂係必停站,如果直衝會好危險 ...

建議兜環翠解決此問題
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 網上有文章反映X9有4大問題