LN9267 發表於 2021-6-28 18:10

2021-22 年度中西區路線計劃總結

https://www.facebook.com/100057734486156/posts/246997360568078/?d=n

43M不會縮短但要減班,4、71合併就堅持推行,91縮短時間及路線不會實施。

其實這反映了運輸署要幫新巴城巴,畢竟署長立法會說要幫巴士公司重組,下面自然要跟。
不過已經比想像中好得多,縮短路線及縮短服務時間也不會實行,叫做採取了平衡。

Justshamxx 發表於 2021-6-28 18:24

恭喜匯達交通服務成功做到新創建咁多年嚟都做唔到嘅事:lol:lol

你問我對巴士服務削減有冇惋惜呢?我反而覺得我哋應該大力推廣復康巴士囉;P;P

Choi 發表於 2021-6-28 18:35

幾時搞埋12/12M/13組合?

kay 發表於 2021-6-28 18:37

呢頭併左4同71 個頭91縮短,其實少左車入中環一帶,一次過做係難睇,43M唔縮短都要減班減車,咁一人讓一步大家好落台

AtrHenu 發表於 2021-6-28 18:52

一步步嚟.

btw,今次運吉出面幫善巴做多項重組合併都算係可喜可賀的,起碼可以放血之餘又可調更多資源去啟德,皇后山,口岸機場/東涌區路線.:lol

AtrHenu 發表於 2021-6-28 18:54

kay 發表於 2021-6-28 18:37
呢頭併左4同71 個頭91縮短,其實少左車入中環一帶,一次過做係難睇,43M唔縮短都要減班減車,咁一人讓一步大家 ...

但唔個重組後會否將4X延長服務時間配合返4仔唔去華富的損失?

LN9267 發表於 2021-6-28 18:57

AtrHenu 發表於 2021-6-28 18:54
但唔個重組後會否將4X延長服務時間配合返4仔唔去華富的損失?

4不是不去華富,而是經華富去黃竹坑。

jocosben 發表於 2021-6-28 18:58

希望快d出埋南區個份

JB5571@3B/103 發表於 2021-6-28 18:59

應該點改

Choi 發表於 2021-6-28 19:16

JB5571@3B/103 發表於 2021-6-28 18:59
應該點改

13來回經金鐘並且減價食12M,40東行加柏道分段。
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 2021-22 年度中西區路線計劃總結