kay 發表於 2021-6-29 14:24

依家應該係驗到抗體先可以過關
但科興就;P

其實澳門朋友應該都想同香港通關
同國內通關但有眼睇經濟都係一般般

solomon 發表於 2021-6-29 14:32

趁開關而且無乜人飛,所有A線經港珠澳,理順返個資源,而且相信依家無人會敢去反對了

VA73@2A 發表於 2021-6-29 14:42

solomon 發表於 2021-6-29 14:32
趁開關而且無乜人飛,所有A線經港珠澳,理順返個資源,而且相信依家無人會敢去反對了 ...

唔一定,話說之A47X,A43P曾經建議經港珠澳,但區議會反對唔成事
不過屎水宜家霸王硬上弓嘅性格,A10,A12,A20,A26,A29P經港珠澳就好大機會成事

VA73@2A 發表於 2021-6-29 14:45

kay 發表於 2021-6-29 14:24
依家應該係驗到抗體先可以過關
但科興就

佢吔唔想同我吔開關,佢吔好仇港

佢吔想開關只係想開個機場俾佢吔用,唔使左轉右轉

kitarolo 發表於 2021-6-29 15:54

VA73@2A 發表於 2021-6-29 14:45
佢吔唔想同我吔開關,佢吔好仇港

佢吔想開關只係想開個機場俾佢吔用,唔使左轉右轉

始終要途經多一個管轄區
呢個時勢可免則免

何不直接到深圳/廣州嘅
機場再前往佢哋嘅目的地

solomon 發表於 2021-6-29 16:05

VA73@2A 發表於 2021-6-29 14:42
唔一定,話說之A47X,A43P曾經建議經港珠澳,但區議會反對唔成事
不過屎水宜家霸王硬上弓嘅性格,A10,A12,A20 ...

其實之前長勝都預晒車俾A線經港珠澳並增加班次,不過係啲嫌經港珠澳用多咗車程,其實加埋班,得多於失啦

至於區議會.......咨詢完,運吉都係照去馬

VA73@2A 發表於 2021-6-29 16:22

其實之前長勝都預晒車俾A線經港珠澳並增加班次,不過係啲嫌經港珠澳用多咗車程,其實加埋班,得多於失啦
...

其實本身係諗住先俾8條線入去先,之後就全部A車入去

但因為大橋初期個情況擱置咗

至於上年RPP,A47X、A43P係建議過入港珠澳係擱置咗

kitarolo 發表於 2021-6-29 16:52

...
行青馬嘅機場A線經
順朗路實際仲少咗里數

差就差在入珠橋要塞巴士
等侯埋站,尤其係從機場開出

抵港層嘅巴士站設計就真係大問題
低客流一年多都唔借機做改建工程

VA73@2A 發表於 2021-6-29 17:36

kitarolo 發表於 2021-6-29 16:52
行青馬嘅機場A線經
順朗路實際仲少咗里數

仲有就係開通初期嗰個精彩情況

有唔小人喺度呻要就大橋客搞到上唔到車(尤其A11,A21)

ryumew 發表於 2021-6-29 19:17

I20091157 發表於 2021-6-28 23:22
新加坡travel bubble暑假如果開到已經好好。
但7月如果真係同大陸澳門開得成關的話,或者可以創造有利條件 ...

至少應該乘機開香園圍口岸沖喜,B7B8B9有望首航
頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: 港澳通關在即,A線可以如何恢復?