0q9w8e 發表於 2021-9-19 17:12

JX9097 發表於 2021-9-19 16:37
平時夜晚見到轉車站都會有約7-10人上車
加埋觀塘轉車客應該都有20-30人嘅
標青就肯定唔係㗎喇,只係未 ...

轉車站多數都係797多人排過98
利申:296C>98D/297常客

68A_ 發表於 2021-9-20 06:27

唔知之前洪水橋將軍澳線TD ban咗未?嗰條真心有得做,非繁直達觀塘,仲有分流268C作用

JX9097 發表於 2021-9-20 08:40

唔知之前洪水橋將軍澳線TD ban咗未?嗰條真心有得做,非繁直達觀塘,仲有分流268C作用 ...

洪水橋《》將軍澳?
行屯公定大欖?

214P_world 發表於 2021-9-23 17:20

JX9097 發表於 2021-9-20 08:40
洪水橋《》將軍澳?
行屯公定大欖?

元朗區議會建議嗰條? 印象中行欖隧

214P_world 發表於 2021-9-23 17:32

唔知之前洪水橋將軍澳線TD ban咗未?嗰條真心有得做,非繁直達觀塘,仲有分流268C作用 ...

好似開唔成,but的確有得做,坐屯馬要屈落尖東 再屈上鑽石山 先轉到去觀塘 仲要行一大段路出商貿區,如果去將軍澳就仲遠,
而268C, 269C又多人搭,又要先塞觀塘道再出商貿區,再轉去將軍澳的話 又耐又轉折,開得成應該實有人搭

btw 如果行中九龍幹線(欖隧直達九龍灣)會唔會仲快

horivhyc 發表於 2021-9-23 17:52

214P_world 發表於 2021-9-23 17:32
好似開唔成,but的確有得做,坐屯馬要屈落尖東 再屈上鑽石山 先轉到去觀塘 仲要行一大段路出商貿區,如果 ...

要開都要中九幹通左先開到,畢竟時間會快D,如果按呢家咁既道路網絡,非繁都隨時兩個鐘啦(就算俾你挽埋觀黃兩大區既區間特快)

巴士的膠 發表於 2021-9-23 23:53

LN92830 發表於 2021-9-9 19:22
來往調景嶺/將南及東九巴士線依然冇晒影!!!

當時間上296A都無優勢,796S復活除咗多條線,有乜人會搭?地鐵到站,即使巴士唔駛等,將隧又唔塞都只係打和,而將隧係一日塞過一日。

LN92830 發表於 2021-9-24 00:33

巴士的膠 發表於 2021-9-23 23:53
當時間上296A都無優勢,796S復活除咗多條線,有乜人會搭?地鐵到站,即使巴士唔駛等,將隧又唔塞都只係打 ...

搭地鐵唔夠架!!!

5504~NK3640 發表於 2021-9-24 00:57

調景嶺:地鐵唔夠架,我地要埋巴士!!!
296A唔夠快,咪開P296A囉!!!
頁: 1 2 3 4 [5]
查看完整版本: 西貢區議會交運會2021年第五次會議議程