hkbw 發表於 2021-9-24 17:50

馬鞍山巴士總站改善工程 10/10 開始搬站位

從區議會收到新城通告, 馬鞍山市中心巴士總站工程終於係10/10開始搬站位

似乎87D應該會係同一日俾人踢走, 暫時未知會係如計劃中跟87K站位還是如何~

暫時未知85X幾時要走

HT408 發表於 2021-9-24 18:00

https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=viewthread&tid=2122534&extra=page%3D1&mobile=2

已有討論

99MAN 發表於 2021-9-24 22:38

85X應該會搬去馬鞍山公園做總站?

天空之神 發表於 2021-9-24 22:44

286M 唔知捱唔捱到去成個總站完工

定係期間摺埋比返個位 85X

JX9097 發表於 2021-9-24 22:54

99MAN 發表於 2021-9-24 22:38
85X應該會搬去馬鞍山公園做總站?

286M隨時都上西天啦隨時仲快過下一期改動

RyanPun 發表於 2021-9-24 22:56

天空之神 發表於 2021-9-24 22:44
286M 唔知捱唔捱到去成個總站完工

定係期間摺埋比返個位 85X
其實第一階段最終版本同原先嘅有唔少出入,例如87K/87D比人踢咗出街,85X繼續留喺舊坑,286M同680/682成組移前兩個坑。

不過咁,睇隔離po,官方版本87K站位疑似黐落274P/89D度,87D就似黐落86K,睇嚟又有另一場小巴同巴士爭埋站大戰。

edhong 發表於 2021-9-24 23:16

tszhinchan3 發表於 2021-9-25 11:42

87K同87D上繁都有馬市特班,收左條車坑,出面個站隨時好多蛇餅
仲未計40X、89D、89P等
85X與其將總站搬去馬公,不如搬去烏溪沙執下雞仲好

天空之神 發表於 2021-9-25 11:53

edhong 發表於 2021-9-24 23:16
點計286M應該放出街唔係霸住條坑啦,坐一個站去頌安果啲87K客真係多謝曬。

286M 取消左咪得

edhong 發表於 2021-9-25 12:36

頁: [1] 2
查看完整版本: 馬鞍山巴士總站改善工程 10/10 開始搬站位