MatthewY 發表於 2021-9-27 20:13

九巴車費等級表—邊界服務30公里就收$86.8

30公里就收$86.8,願意係想趕走疫情前啲水貨客,不過就冇平衡到市民嘅需要,B1轉做邊界服務,會令到加唔到價嘅75小巴爆頂閘。
反而整返個假日收費仲實際,同埋俾冇行李嘅人上車先,呢個分類係咪真係有需要?

歡迎討論。

天空之神 發表於 2021-9-27 21:13

B1 唔係邊界服務,首相已經講過

MatthewY 發表於 2021-9-27 21:30

天空之神 發表於 2021-9-27 21:13
B1 唔係邊界服務,首相已經講過

「B1轉做邊界服務」

tina 發表於 2021-9-27 21:43

你要諗下而家個政府係邊個做話事人先
同埋收咁貴班水貨客夾份call的算啦

btw其實啲的士佬都唔太鐘意做幾個水貨客(但係1個就冇所謂)

所以你呢個建議係3輸(的士佬 九巴跌客 政府比民建聯問候)

天空之神 發表於 2021-9-27 21:45

MatthewY 發表於 2021-9-27 21:30
「B1轉做邊界服務」

做到你估老九唔做?

268P 當時開線都想用特別巴士服務收 $23.9,結果呢

ky927 發表於 2021-9-27 21:56

做到你估老九唔做?

攞唔攞到上限都要睇市場食唔食到個價錢嘅

neoplan720p 發表於 2021-9-27 22:44

做到你估老九唔做?

轉做P268,$30都收得到;P

天空之神 發表於 2021-9-27 22:47

neoplan720p 發表於 2021-9-27 22:44
轉做P268,$30都收得到

P 字頭係好危險既實驗

P960 P968 繁忙時間幫到手 upgrade 好多通勤客
坐滿飛站都好正常

ccicoltd 發表於 2021-9-28 00:49

邊界服務「趕走疫情前啲水貨客」立論並不成立。
這個分類在有自由行前已經存在。

KMBAP1 發表於 2021-9-28 09:30

咁樓主講下,有咩現有/ 已停辦嘅九巴邊界路線喺超過 30km嘅?
頁: [1] 2
查看完整版本: 九巴車費等級表—邊界服務30公里就收$86.8