LRT610-1092 發表於 2021-9-28 08:31

九巴月票廣告

我昨天搭91M期間,去緊基順學校期間聽了一次,剛剛在91P去緊德望又聽到,請問有沒有人也聽到這個廣告?真的很煩!
它是幾時開始播的?

lsc04d11 發表於 2021-9-28 09:28

我琴日就62X上公路聽到 但估唔到連296A入將隧前都有。。。。今日搭61M 屯轉後往荃灣 68M荃景圍後往元朗

可能啲唔經公路或冇一個長啲間隔既站位 就唔會有 宜家53形點上左返屯門 睇下沿途有冇可能播? (最遠間距應該係藍地去富泰 同埋朗邊去屏興里? 後者因為盞燈好耐)

s20131417 發表於 2021-9-28 10:40

其實91往清水灣方向,報完「德望學校」站後都有出呢個宣傳…

Quanta 發表於 2021-9-28 10:45

好多條線都加咗呢個廣告 多到我懷疑佢諗住全部線都加

kay 發表於 2021-9-28 10:48

之前唔係話賣月票實際收入少左咩

大肆宣傳有咩目的?

leefung 發表於 2021-9-28 11:51

kay 發表於 2021-9-28 10:48
之前唔係話賣月票實際收入少左咩

大肆宣傳有咩目的?

如果買左月票,咁佢只會搭九巴,唔會坐其他雖然帳面係蝕,但佢只搭九巴,咪賺左佢780蚊一個月

YY487 發表於 2021-9-28 12:04

天空之神 發表於 2021-9-28 12:25

YY487 發表於 2021-9-28 12:04
之前買開嗰堆就係
而家先考慮買嗰班,每月貢獻九巴應該不足 $780

其實扣埋 PTFSS + 8 仔 15% 回贈
平均每月 $493 係抵搭既

除非每日本身幾蚊車咪唔抵囉

asv98.kw131 發表於 2021-9-28 19:01

79K 往上水方向去緊聯和墟嗰陣,同埋往打鼓嶺方向去緊聯和墟球場嗰陣都有播呢個廣播
明明 79K 班客應該唔洗用月票:L

lsc04d11 發表於 2021-9-28 19:28

asv98.kw131 發表於 2021-9-28 19:01
79K 往上水方向去緊聯和墟嗰陣,同埋往打鼓嶺方向去緊聯和墟球場嗰陣都有播呢個廣播
明明 79K 班客應該唔洗 ...

79K呢啲先要呀 咪又係出市區返工買鐵既月票駁返屋企都每日十幾蚊 但九巴月票就可以包埋
而且我地呢啲放假就真係可以留喺屋企 落街買野 佢地假日都要出上水粉嶺買野又係車錢

同埋要預備定同城巴競爭呢買左 搭城巴既意慾自然少啲保住個沙頭角公路既市佔率
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 九巴月票廣告