kitarolo 發表於 2021-10-3 19:29

skp12328 發表於 2021-10-3 16:47
270兜同一set路兩次

71S同理
因為要直接到港鐵站/
港鐵站直達指定住宅群
咁行實在別無選擇

User12345678910 發表於 2021-10-3 20:00

其實非繁寶林出發去荃灣,290A同地鐵係差唔多時間,唔駛縮短去秀茂坪

Alex7808 發表於 2021-10-3 20:04

70K (北區區內都粒半鐘,清河塞一塞2小時不是夢),71k(大埔屋邨醫院遊,太和去大埔火車站用成粒鐘),290X(將軍澳巡迴再遊安達臣至去荃葵 車程1.5小時走唔甩)

tszhinchan3 發表於 2021-10-3 20:06

住馬鞍山正常一定會揀86C
但今次竟然係682跑出

rusf101001 發表於 2021-10-3 21:21

tszhinchan3 發表於 2021-10-3 20:06
住馬鞍山正常一定會揀86C
但今次竟然係682跑出

要大搞拖埋d 608,694落水搞互轉未快lo:sleepy:

宜家608去柴灣都係叫人過完海先轉車
如果東隧口上到694未仲快又唔比人咁轉:L

同930皇后街上車唔比西隧口轉930X一樣差

matchnacu 發表於 2021-10-4 07:47

leungky0528 發表於 2021-10-3 10:13
好農場文咁款

呢種文其實係年經post, 接近每年都有一次上報紙, 班記者又上網抄功課

kitarolo 發表於 2021-10-4 08:53

呢種文其實係年經post, 接近每年都有一次上報紙, 班記者又上網抄功課

離唔開幾個格式
港版邁亞密(浩和街)
屯門版葵廣 都見過……
20**年請X日假可連放Y日
最**巴士線都應該緊隨其後

ccchhhuuunnn 發表於 2021-10-4 08:59

有部份直情係疑似記者自己開post引人討論

AVW28 發表於 2021-10-4 11:10

rusf101001 發表於 2021-10-3 21:21
要大搞拖埋d 608,694落水搞互轉未快lo

宜家608去柴灣都係叫人過完海先轉車

前提要608和694都夾到時間先得,如果去到係送車尾既,等得694既時間,就算慢碌電車路都或者入到柴灣啦!
682榜上有名原因可能係:
1. 沙田段係跟680行。2. 港島段跟82/606/694行,初初694一樣要落鰂魚涌,係將軍澳通左地鐵後,694先改西灣河出入,而682就無改(唔計改唔兜兩次常安街總站)。

OT.估計新城當初都未必估到沙田區往返鰂魚涌港島第二個CBD呢個潛在需求會係今日做到咁大,2000年初一條682去北角以東,到2020年代682開左5條分支加686和989,988我當係682既分支之一,隔離大埔區都開307P、北區開678。呢20年來鰂魚涌可謂成為了兩大陣營公司的兵家必爭的地方之一,亦都成為左運輸署招標新發展區路線的路線內容之一(例:屯門54區、686、933、976、989等等;係皇后山無北角以東路線,679行經北角以西去中環)。

流星☆雨 發表於 2021-10-4 11:52

HG6729 發表於 2021-10-3 14:42
290A簡直兜到XD 不如直接縮到上秀/寶達好過

證明你真係唔識
大把人俾11.3由TKO返秀順;P
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7
查看完整版本: 盤點6條網民評選奇怪巴士路線 全部都瘋狂兜路:好似巡遊咁!