ATSE40 發表於 2021-10-5 15:00

城巴 22M 延長在即 新增巴士站詳情

城巴 22M 即將延長至土瓜灣,並新增以下巴士站:

香港家庭計劃指導會, 馬頭涌道
The Family Planning Association of HK, Ma Tau Chung Road
馬頭涌道近香港家庭計劃指導會

ricky 發表於 2021-10-5 15:21

批咗未呢?會唔會好似20A搞好耐都未得?

Tomyuen 發表於 2021-10-5 15:50

20A幾時先延長?

MMM 發表於 2021-10-5 15:50

唔通諗住22M同20A一齊改?

duncan827 發表於 2021-10-5 16:01

吓! 土瓜灣唔係已經有5a咩? 而且同條鐵重疊 延去土瓜灣做乜?

Crotone 發表於 2021-10-5 16:06

吓! 土瓜灣唔係已經有5a咩? 而且同條鐵重疊 延去土瓜灣做乜?

當係俾郵輪碼頭D人用LAW

Quanta 發表於 2021-10-5 16:13

啟德唔係只有啟德站附近嗰幾個屋苑

LN9267 發表於 2021-10-5 17:30

始終區議員一直批評郵輪碼頭交通配套不足,22M去遠少許也方便不少人轉乘。

AtrHenu 發表於 2021-10-5 17:38

LN9267 發表於 2021-10-5 17:30
始終區議員一直批評郵輪碼頭交通配套不足,22M去遠少許也方便不少人轉乘。
...

噤又的郵輪跑道公園,兒童醫院一帶長期只有成日嗌載唔曬的九龍86小巴和城巴22,22M,九巴5R出外駁鐵而且全部班次又疏到嘔,但講到尾運吉應該要出手幫兩巴的郵輪碼頭的線整多D班次,服務時間先解決交通配套不足問題.:lol

eric278 發表於 2021-10-5 17:45

還有要配合跑道舊址(承豐道)的首個私人屋苑「維港1號」落成後的通勤需求
(樓盤關鍵日期為2023年3月31日)
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 城巴 22M 延長在即 新增巴士站詳情