LN9267 發表於 2021-10-15 18:07

新巴城巴指將接受多種電子支付方式

https://www.facebook.com/222711055143535/posts/1045248046223161/?d=n

新巴城巴指10月16日生效,包括Visa、MasterCard、Union Pay、Apple Pay、Google pay、Samsung Pay。

對乘客絕對是好事,始終多了更多選擇。

下圖由 hkitalk.media 小編加上

ATE78 發表於 2021-10-15 18:51

99MAN 發表於 2021-10-15 18:08

反觀九巴,到依家都未裝哂

AtrHenu 發表於 2021-10-15 18:49

即意味著可以用消費卷的錢可以搭屎巴線!!

btw,既然屎水可以開放云閃付..等無卡付錢功能我諗係時候運吉要出面俾紅巴,長勝加快通"E度嘟"服務,務求提高二維碼使用量囉.:lol

MatthewY 發表於 2021-10-15 18:55

不過如果冇政府優惠嘅話,應該都幾難吸引人用

Quanta 發表於 2021-10-15 19:39

對大部分乘客係壞事,即係愈來愈多人會用呢啲又慢又多問題嘅方法俾錢

cktse 發表於 2021-10-15 19:51

Quanta 發表於 2021-10-15 19:39
對大部分乘客係壞事,即係愈來愈多人會用呢啲又慢又多問題嘅方法俾錢

識掃嘅其實唔慢

VA73@2A 發表於 2021-10-15 20:15

MatthewY 發表於 2021-10-15 18:55
不過如果冇政府優惠嘅話,應該都幾難吸引人用

咁又唔係,宜家都開始見有唔小人用QR code俾錢,當然八達通繼續佔大多數

btw:想知龍運跨公司BBI都係唔得?

Man@MFHK 發表於 2021-10-15 20:21

99MAN 發表於 2021-10-15 18:08
反觀九巴,到依家都未裝哂

最近直頭好多都停用埋。

rickycheng 發表於 2021-10-15 20:29

VA73@2A 發表於 2021-10-15 20:15
咁又唔係,宜家都開始見有唔小人用QR code俾錢,當然八達通繼續佔大多數

btw:想知龍運跨公司BBI都係唔得?

得九巴龍運減六蚊可以..當然要搭既九巴有裝

新巴城巴<-> 九巴/龍運 目前應該仲未得(當然龍運全線接受都被人無視左就未必短期做返)

頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 新巴城巴指將接受多種電子支付方式