nokia 發表於 2021-10-17 22:03

屯門曾咀TSANG TSUI巴士服務

52S 屯門公路轉車站< >曾咀
56S 屯門站< >曾咀
K52A 屯門站< >曾咀

今日試搭52S+56S, 2條線車程都係約25分鐘,K52A明顯多人搭好多。
九巴同港鐵係2邊站頭(屯門站/曾咀)派出大量工作人員(幾廿人)宣傳,比較煩人!
曾咀成個地方空氣比較污濁,長遠影響巴士公司工作人員健康。
K52A 巴士上顯示路線牌,注明每日服務,幾有心!
不過點解有K52A寫屯門特快?

今日52S/56S通常15-25分鐘一班,部分班次都可以多人搭,龍鼓灘站唔見有上落

另外,好多人搭港鐵巴士係望后石站落車,應該行去屯門夏威夷的浩和街尾!

astrial 發表於 2021-10-17 22:06

K52A唔入碼頭置樂而特快咗

AE367 發表於 2021-10-17 22:06

K52A唔駛好似K52係屯碼自轉+在置樂喪兜,所以地鐵咪叫K52A做特快。

nokia 發表於 2021-10-17 22:10

明白,謝謝你們解答。

咁K56S咪可以寫「屯門超特快」

GD1570 發表於 2021-10-18 10:11

曾咀啲空氣叫污?
坦白,真心唔多覺。

gordon0530 發表於 2021-10-18 10:17

曾咀啲空氣叫污?
坦白,真心唔多覺。

曾嘴裡面空氣就無咩問題嘅,唔算污糟

但出翻去稔灣路閘口果度,成堆垃圾車經過,就真係又臭又多塵:Q
不過除左巴膠之外,普通掃墓人士又點會特登行出去:lol

GD1570 發表於 2021-10-18 10:52

gordon0530 發表於 2021-10-18 10:17
曾嘴裡面空氣就無咩問題嘅,唔算污糟

但出翻去稔灣路閘口果度,成堆垃圾車經過,就真係又臭又多塵

所以佢話曾咀成個地方空氣污糟我真係黑人問號。

groom1002 發表於 2021-10-18 11:08

曾咀啲空氣叫污?
坦白,真心唔多覺。

可能近堆填區,先入為主

61233 發表於 2021-10-18 11:20

ksmbh 發表於 2021-10-18 11:53

寧願52s 56s兜埋入浩和街好過
黃昏都幾多客行出去等k52 k52a
兜入去食左堆客先
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 屯門曾咀TSANG TSUI巴士服務