leslie 發表於 2021-10-20 17:40

77M小巴五六日都會入西九,本周六先一日限定,之後再加站停中間道及入西九。 296D入的唯一理由:小巴沒輪椅設施及

teddybus 發表於 2021-10-20 17:48

Phoenix 發表於 2021-10-20 17:16
我還以為改道上康盛花園😂

以為改道經調景嶺就真啦,可惜某山區版友要失望嘞

Mercer 發表於 2021-10-20 18:08

你搵281A 入去可以行到太子唔係仲好咩.
呀原來要搵條最貴既去"呃錢"

JX9097 發表於 2021-10-20 18:21

7點幾就完似乎早咗啲
入面其實有唔少人都會食埋晚飯睇埋夜景先走
反正一入一出講緊都係1-2分鐘嘅事
對班次壓力應該唔大
不如延長到10點會好啲

JX9097 發表於 2021-10-20 18:22

teddybus 發表於 2021-10-20 17:48
以為改道經調景嶺就真啦,可惜某山區版友要失望嘞

唔使諗調景嶺啦
運吉度閘從來都冇開過

天空之神 發表於 2021-10-20 18:36

296D 應該唔停 2 次柯士甸站,直接用柯士甸道西直出 M+ 節省返用多左既時間

nchmt 發表於 2021-10-20 18:46

7點幾就完似乎早咗啲

應該唔會 咁會搞到早開796p 5分鐘既優勢冇左

AtrHenu 發表於 2021-10-20 19:30

7點幾就完似乎早咗啲

根本現時296D非繁,假日行車時間充足絕對唔會倣到過鐘,但講到尾搵它入M+博物館都係客量仲有空間接埋班遊客走人.;P

btw,既然紅巴搵得客量唔多的296D入M+有沒有可能搵埋客量一般的11,203E全日加停M+文化區提高返客量避免日後取消邊緣??:handshake

天空之神 發表於 2021-10-20 19:41

Mercer 發表於 2021-10-20 18:08
你搵281A 入去可以行到太子唔係仲好咩.
呀原來要搵條最貴既去"呃錢"

小巴 74 做緊

296D 仲可以用埋啟隧轉乘

dennis28a 發表於 2021-10-20 19:50

AtrHenu 發表於 2021-10-20 19:30
根本現時296D非繁,假日行車時間充足絕對唔會倣到過鐘,但講到尾搵它入M+博物館都係客量仲有空間接埋班遊客 ...

無,以博物館道路況只會批一條巴士線入。
星期一九巴操完一轉車,琴日劃埋站位。

不過 M+ 博物館個站位簡直多餘,不如行多兩步出雅翔道咪算。
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 九巴296D改道消息