bb606606 發表於 2021-10-30 11:58

qunow 發表於 2021-10-30 10:22
平日中午、夜晚八點後嘅九巴時段,118而家可以唔駛頂閘留後?

夜晚尾個轉番小西灣無減過喎
成堆4分鐘

只係23-24岀九龍 變左12分鐘

C68A 發表於 2021-10-30 12:53

星期一至五九巴行車時段06:05-07:58由18班加至19班
20:45-22:22由19班加至20班

WN4156 發表於 2021-10-30 12:58

brianso198 發表於 2021-10-28 16:05
我日日都見到成堆102,118

都唔見得由早到晚都頂

102上繁減得好勁0600-0710有半個鐘5減到6,城巴時間更加8-10去到10-11。都唔明點解咁多人盲撐減班,唔通條條線都要由朝爆到晚?

Ricky403 發表於 2021-10-30 14:35

102上繁減得好勁0600-0710有半個鐘5減到6,城巴時間更加8-10去到10-11。都唔明點解咁多人盲撐減班,唔通 ...

要你貼錢去開車就唔係咁講啦
梗係無客時段就開到疏一疏,甚至有啲線 (小巴仲多) 側側膊淨係開尾班都試過
R8咪就係欠人欠足兩個鐘

JCTK 發表於 2021-10-30 14:55

102上繁減得好勁0600-0710有半個鐘5減到6,城巴時間更加8-10去到10-11。都唔明點解咁多人盲撐減班,唔通 ...

102美孚開減咗啫, 係紅隧口咪又係車接車咁開

坐過一次都怕黑, 加士居道有排塞, 塞到去到巴士站試過前面有4部102/102P吉車排隊上客, 上滿一部巴士要差唔多五分鐘, 結果部美孚開既要車上面啲客傻等廿分鐘先埋到站.

brianso198 發表於 2021-10-30 15:03

梗係無客時段就開到疏一疏,甚至有啲線 (小巴仲多) 側側膊淨係開尾班都試過
...

R8有次連尾車都收埋

brianso198 發表於 2021-10-30 15:04

JCTK 發表於 2021-10-30 14:55
102美孚開減咗啫, 係紅隧口咪又係車接車咁開

坐過一次都怕黑, 加士居道有排塞, 塞到去到巴士站試過前面 ...

根本就係
就算旺角,早繁最快去鰂魚涌,一定唔係102P。

WN4156 發表於 2021-10-30 15:05

...

我搭0710昌華街咪中哂招!102出名多客,唔會差得去邊,趁呢一年好賺盡佢啦。

JCTK 發表於 2021-10-31 07:20

WN4156 發表於 2021-10-30 15:05
我搭0710昌華街咪中哂招!102出名多客,唔會差得去邊,趁呢一年好賺盡佢啦。
...

你昌華街會上唔到車咩

JCTK 發表於 2021-10-31 07:29

brianso198 發表於 2021-10-30 15:04
根本就係
就算旺角,早繁最快去鰂魚涌,一定唔係102P。

加士居道有排塞先入到巴士線
最恐怖嘅係埋紅隧口個站, 成串吉既巴士車接車咁排隊埋站, 部有客嘅巴士竟然冇得打尖一樣要排隊.
當你兩秒上一個客, 打爆一部巴士已經要四至五分鐘, 搞到有客嘅巴士要啲客戇居居咁等十幾廿分鐘, 早繁真係好得閒先夠膽係紅隧口前既站上102(除非你好早出門口)
而家唔知有冇改善到, 見過鬼真係怕黑唔會再試.

坐鐵嘅話, 早繁其實灣仔或銅鑼灣後已經有位坐, 荃灣線最難上車嘅站只係深水埗旺角同佐敦. 其他站一兩班車一定上到.
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10
查看完整版本: 九巴 2E、隧巴 118 調整班次