SWR 發表於 2021-10-27 21:08

九巴豪華P線新加車輛消息

有部配真.豪華座椅的12米8的龍運巴士已交付九巴,將改裝成為豪華P線車輛。

下圖由 hkitalk.media 小編加上

apack2021 發表於 2021-10-30 23:43

傳聞被九巴留起嘅12.8m為WA4616,另歐6 ADL本來有1部留起俾九巴,但結果冇成事。最終長勝出牌,車牌為XR3429,此車近頭閘位置未有裝上小型行李架。

Kj2052 發表於 2021-10-27 21:10

25xx定15xx?

SWR 發表於 2021-10-27 21:19

真豪華 15xx

GD1570 發表於 2021-10-27 21:26

真心問:真係需要咁多P車嗎⋯⋯

VA73@2A 發表於 2021-10-27 21:33

P960本身要7架車
P968要6架
你睇宜家67M/X,68E嗰批86座B8就知,係有成13架車
宜家得10架豪華車根本唔夠,壞一架就要降級

btw:本身唔係話特登買咗10架新車用黎補返P960/8嗰3架車+開新P線?

ky927 發表於 2021-10-27 21:38

可能為到皮呢......又可能explore其他P線

ccchhhuuunnn 發表於 2021-10-27 21:41

SWR 發表於 2021-10-27 21:19
真豪華 15xx

行距仲闊過原有P車
大家都係上層55座

VA73@2A 發表於 2021-10-27 21:44

ky927 發表於 2021-10-27 21:38
可能為到皮呢......又可能explore其他P線

本身呢度有人講過九巴想開多條P線,會特登買批新豪華車

https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=viewthread&tid=2119017&highlight=%E8%B1%AA%E8%8F%AF巴

Fong_2132 發表於 2021-10-27 21:46

都唔知九巴有冇心做P車,P960條走線執下先啦,兜大圈搞到班次好唔穩定

AE367 發表於 2021-10-27 21:48

Fong_2132 發表於 2021-10-27 21:46
都唔知九巴有冇心做P車,P960條走線執下先啦,兜大圈搞到班次好唔穩定

係咪指銅鑼灣行大運?
遲啲930一樣咁行法。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 九巴豪華P線新加車輛消息