1320 發表於 2021-10-29 10:49

ksmbh 發表於 2021-10-28 19:04
奇怪係半個鐘時段都可以十幾分鐘前總站成條人龍
會唔會係屯門公路塞一塞, 成班人miss左原本想坐個班252, 只好等多30分鐘;P:lol
香港近年既新接駁線多數都係地獄級班次;P

GD1570 發表於 2021-10-29 10:54

1320 發表於 2021-10-29 10:49
會唔會係屯門公路塞一塞, 成班人miss左原本想坐個班252, 只好等多30分鐘
香港近年既新接駁線多數都 ...
原文者係咪講喺屯門站有人提早嚟排隊呀...

石頭 發表於 2021-10-29 11:58

K53係短途線,仲要係去市中心及最近的港鐵站,

咁附近人口多左,客量上升加班又好正常喎~

樓主以為鐵巴真係淨做接駁鐵路咩?K53未必全部係~

252呢,咁其實掃管笏一帶都係低密度住宅多,

出市區、過海需求無去市中心咁高,咁無咁密車又正常喎~

下午地盤收工時間都見過252有加班車,企滿咁去屯轉,OK丫~

1320 發表於 2021-10-29 11:58

GD1570 發表於 2021-10-29 10:54
原文者係咪講喺屯門站有人提早嚟排隊呀...

咁就真係好點誇張, K53除左早繁返學時間, 好少入掃管芴 會多人到上唔到 (早繁返學就真係會屯門站企滿)

ccchhhuuunnn 發表於 2021-10-29 13:37

1320 發表於 2021-10-29 11:58
咁就真係好點誇張, K53除左早繁返學時間, 好少入掃管芴 會多人到上唔到 (早繁返學就真係會屯門站企滿)

...

又唔係特登提早霸位,只係無跟時間表/ETA到差唔多時間先去巴士站,等十幾分鐘都照排
近排天氣冇咁熱又唔出奇,未必要喺V City涼冷氣等到夠鐘
其實同時代廣場堆村巴差唔多玩法
只係站站停先到掃管芴

AVBWU291 發表於 2021-10-30 00:11

張通告竟然用「線」而唔係「綫」...
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 掃管笏大戰隨K53下月1日加班加溫