ATSE40 發表於 2021-11-9 18:19

龍運 E43 消息

據悉龍運 E43 會獲延續試辦期至 2022.2.9。

jocosben 發表於 2021-11-9 18:21

D人成日話龍運會取消E43, 點睇都會永續啦,宜家就係想你吹佢唔脹

asv98.kw131 發表於 2021-11-9 18:27

jocosben 發表於 2021-11-9 18:21
D人成日話龍運會取消E43, 點睇都會永續啦,宜家就係想你吹佢唔脹

龍運:「如果唔插住支旗嘅話,咪俾你城巴入到;P」
而家咁樣咪冇得俾區議員拉城巴入去囉

jocosben 發表於 2021-11-9 18:31

asv98.kw131 發表於 2021-11-9 18:27
龍運:「如果唔插住支旗嘅話,咪俾你城巴入到」
...
龍運最優解係將E43減到一班,但絕不可以取消成條線,只要仲有條線喺度,佢唔肯改線、咩都唔做你都無可奈何。

GD1570 發表於 2021-11-9 18:36

...

東涌出青衣應該無乜可能再畀到蝕水插到旗。

青衣去北區蝕水可以插到旗嘅..但要以皇后山做主力嘅話,
蝕水應該唔會蠢到兜晒上水同粉嶺先入皇后山吧...

E500facelift 發表於 2021-11-9 18:37

...

一向唔認為城巴二好過龍運好多,睇下E11,E23搞成點就知,仲有疫情前d新A線,除A23外,其他包括A17,A20,A26,A29P全部一小時一班(唔包括只開上繁A26P),邊個會撘?唔係話龍運冇一小時一班既A線(A33,A38),但相比之下,城巴二多D

真係要競爭既,應該搵嶼巴,唔係城巴二

p.s. 支持E43改行屯赤

PF2802 發表於 2021-11-9 18:38

ABCDEFG...善水拿手

jocosben 發表於 2021-11-9 18:42

唔一定係防第二間公司乘虛而入,而係取消條線地區又會嘈無服務,留線好處係話俾人睇我有比服務架,係班客唔搭乍

asv98.kw131 發表於 2021-11-9 18:47

E500facelift 發表於 2021-11-9 18:37
一向唔認為城巴二好過龍運好多,睇下E11,E23搞成點就知,仲有疫情前d新A線,除A23外,其他包括A17,A20,A2 ...

同意。唔知點解啲區議員成日覺得窮巴一定好過胡混咁樣。:L
E43 比窮巴做肯定會兜埋大埔…… 唔好講 E 線啦,你睇吓城巴 A 線有邊一條路線淨係服務一區。
A43 有 19 個站,E43 有 20 個站,城巴 A 線有邊一條少過 20 個站;P E 線又有邊一條少過30個站?;P

kitarolo 發表於 2021-11-9 18:47

jocosben 發表於 2021-11-9 18:42
唔一定係防第二間公司乘虛而入,而係取消條線地區又會嘈無服務,留線好處係話俾人睇我有比服務架,係班客 ...

的確特工兄解釋過即使
龍運完全無開過E43都有辦法
唔俾其他競爭者入嚟自己地盤
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 龍運 E43 消息