FBI2 發表於 2021-11-13 21:54

九巴68R消息

聽聞大棠保良局今年不開放度假村給巴士調頭和泊車,故今年九巴68R和鐵巴K66A很有可能改以涼亭為調頭點,並以即到即開形式運作.

由於時間尚早,一切有待運輸署和保良局進一步商討後,才會有最後定案.

Pat216M 發表於 2021-11-13 21:59

咁自私不為巿民便利的機構, 唔駛考慮再捐款俾佢地.

FBI2 發表於 2021-11-13 22:02

反正都係行去睇紅葉,唔差在行多幾步

天空之神 發表於 2021-11-13 22:07

其實一係直上燒烤場調頭,
一係樓下涼亭調頭

至於保記,點解要捐比佢?不嬲唔會捐

AE367 發表於 2021-11-13 22:18

一係樓下涼亭調頭

遲啲1128等睇大把人入紅館,順道捐$俾保良局;P

BTW,咁安排法,等睇聖誕節成個大棠山道塞死晒。

LauCT 發表於 2021-11-13 22:22

一係樓下涼亭調頭

68R 和鐵巴K66A真係好應該延長去大欖郊野公園停車場(如果上到嘅話),方便市民上去燒烤、行山。

tina 發表於 2021-11-13 22:31

LauCT 發表於 2021-11-13 22:22
68R 和鐵巴K66A真係好應該延長去大欖郊野公園停車場(如果上到嘅話),方便市民上去燒烤、行山。
...

但係嗰度都有紅小(雖然TD唔會聽)
同埋停車場多車到塞晒成條路都係問題

JX9097 發表於 2021-11-13 22:52

Pat216M 發表於 2021-11-13 21:59
咁自私不為巿民便利的機構, 唔駛考慮再捐款俾佢地.

2019年後基本上都唔會捐錢畀任何「慈善機構」,包括賣旗

平田 發表於 2021-11-13 23:21

其實可以開放上面停車場,俾巴士調頭,同埋做總站
好過俾的士,私家車做獨市生意,人車爭路,比較危險

AVBWU291 發表於 2021-11-13 23:25

其實啲12米旅遊巴都係咁樣鏟上去停車場調頭。仲記得當年學校啲咩秋季旅行,上去燒烤場,幾間學校加埋超過20架旅遊巴,咪又係全部停車場調頭。

當然,你話低地台巴士會刮底,咁就冇計啦。

另,慈善機構將啲錢攞去奶政府,捐嚟做乜
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 九巴68R消息