FBI2 發表於 2021-11-26 11:17

E6M上荃錦

聞說今天突然有E6M上大帽山試路,沿途有警車護送

B.B.B. 發表於 2021-11-26 11:20

E400 不配上山嗎?

LN9267 發表於 2021-11-26 11:21

如果試路成功,拿來行51,九巴不妨向NLB取經,評估E6M長期行51對巴士壽命的影響。

GA6072 發表於 2021-11-26 11:25

如果試路成功,拿來行51,九巴不妨向NLB取經,評估E6M長期行51對巴士壽命的影響。
...

荃錦一條線成5米闊

試路一定成功架

係睇下班成張白紙既妹妹仔
有冇人話佢知點解唔批

kay 發表於 2021-11-26 11:25

九巴唔肯加51班次,轉到雙層都係好事
不過如果唔駛落到上村掉頭會好D

kingprowm 發表於 2021-11-26 11:26

咁多人去大帽山行山,51 次次排長龍,九巴應該積極研究重新安排雙層車上大帽山

新型號巴士改裝應該唔難吧

AtrHenu 發表於 2021-11-26 11:29

...
根本紅巴見NLB係梅窩,嶼南一帶試11米成功下就屎忽痕試下大帽山可否轉E6M呢,但若果試掂的話未來三幾年開始AAU退役後可以唔駛專程搵合適單層取代行51,53角色而轉移買有手製版E6M.:lol

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-26 11:30

唔試埋ATSE

ccchhhuuunnn 發表於 2021-11-26 11:32

AtrHenu 發表於 2021-11-26 11:29
根本紅巴見NLB係梅窩,嶼南一帶試11米成功下就屎忽痕試下大帽山可否轉E6M呢,但若果試掂的話未來三幾年開始 ...

M年代已經自動波加手動減速
使鬼棍波版
有幾多個識揸?

AtrHenu 發表於 2021-11-26 11:32

kingprowm 發表於 2021-11-26 11:26
咁多人去大帽山行山,51 次次排長龍,九巴應該積極研究重新安排雙層車上大帽山

新型號巴士改裝應該唔難吧 ...

也許可以將部份較舊的E6M加裝樹檔和類似AAU減速手製都可以啫,若果有損耗/問題的可以落山轉行客量較少30,34,53,46囉.:lol
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: E6M上荃錦