PK9394 發表於 2021-11-26 18:07

3軸車點都好過ATSE。迫叻都多兩隻。支撑車身搖擺力點多多d。

hk20020062 發表於 2021-11-26 18:15

kay 發表於 2021-11-26 11:25
九巴唔肯加51班次,轉到雙層都係好事
不過如果唔駛落到上村掉頭會好D

以前熱狗出都城嘉慕,根本就行到雙層

HR1377 發表於 2021-11-26 18:24

GA6072 發表於 2021-11-26 17:30
你個人覺得點解有RAS唔行得置富?

如果RAS係萬能

城巴盡量唔派RAS車行37系,不等於唔派得

如果係咁38應該只能使用4020-4030

GA6072 發表於 2021-11-26 18:27

HR1377 發表於 2021-11-26 18:24
城巴盡量唔派RAS車行37系,不等於唔派得

如果係咁38應該只能使用4020-4030

咁你up既9149-9150買黎for置富既論調

已經企唔穩

kingprowm 發表於 2021-11-26 18:32

M722 發表於 2021-11-26 17:42
假如E6M試車成功, 可以試下假期派雙層加班車,只行荃灣大帽山郊野公園(不入上村), 疏導假日人潮。
平日依舊 ...

假日用來開 51R 只停大帽山和川龍兩個站來往荃灣

051039 發表於 2021-11-26 18:43

kingprowm 發表於 2021-11-26 18:32
假日用來開 51R 只停大帽山和川龍兩個站來往荃灣

仲可以收貴啲Fatfat:lol

HR1377 發表於 2021-11-26 19:04

已經企唔穩

提出9149-9150買嚟for置富的意見不是本人,只係說盡量唔派,不等於完全禁止

P.S. 最近有9108-9148行走37B

TR1614 發表於 2021-11-26 19:50

已經企唔穩

嗱,我之前話覺得9149 9150唔開RAS係方便車務調動,包括跳置富線,並唔係話等登買黎 for置富。城巴新 11.3m 風筒似乎係買黎 for代替去左非專嗰批 11.3m mmc。

TR1614 發表於 2021-11-26 19:56

GA6072 發表於 2021-11-26 17:30
你個人覺得點解有RAS唔行得置富?

如果RAS係萬能

Sorry唔明點解無端端提 RAS是否萬能。
可能我講得唔清楚,我意思唔係話 RAS係萬能,只係純粹想問師兄所指 E6M既問題係咪由 RAS造成?
如果唔係,咁 E6M問題喺邊?

GA6072 發表於 2021-11-26 20:13

TR1614 發表於 2021-11-26 19:56
Sorry唔明點解無端端提 RAS是否萬能。
可能我講得唔清楚,我意思唔係話 RAS係萬能,只係純粹想問師兄所指 ...

我唔直接答你
係睇行車軌跡黎講
就好似一部四米五長既私家車,車尾伸出成四米係街行
自己參透下
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19
查看完整版本: E6M上荃錦