拾顓豭 發表於 2022-5-9 10:29

301尾日尾班車安排

過海聯營路線301將於沙中線過海段全線通車後取消
據可靠消息了解,喺301尾日尾班車,主動提出取消路線對面海公司會有騷搞,
聽聞會由大家都好關心,成日出到十版話題嘅黃先生主持

另官方已要求各公司制定方案,確保東鐵過海段通車首個工作天 (16/5) 行車暢順,
不過對面海公司仍以客量預計大幅下跌為由,同凱婷姐姐講數,
凱婷姐姐幾個高級都表示不滿

下圖由 hkitalk.media 小編加上

kay 發表於 2022-5-9 10:31

黃生幾時farewell 自己

HJ8325 發表於 2022-5-9 10:53

勞民傷財,貽笑大方。可能又係farewell 電子牌

KG1428 發表於 2022-5-9 10:59

又學咩九巴300咁樣
Farewell當日有模型派:L

toby_tl10 發表於 2022-5-9 11:22

屎水已經諗住所有紅隧線5月16號開30分班?

ctb8100 發表於 2022-5-9 11:23

KG1428 發表於 2022-5-9 10:59
又學咩九巴300咁樣
Farewell當日有模型派

可能係派口罩而已

KG1428 發表於 2022-5-9 11:27

ctb8100 發表於 2022-5-9 11:23
可能係派口罩而已

屎水就有o者
咁多電動巴士巡區時,會向參觀者派口罩一盒

AVBWU291 發表於 2022-5-9 12:08

要求行車暢順,應該都係擺多啲車喺隧道口standby㗎喇。但屎水覺得出咗呢堆車又未必用得着,錢又收唔到,但又要畀油錢人工,梗係唔肯。

然後厹心諗,屎水你最好收到條條線廿分班。當排哂長龍嗰時我就出架打劫車幫你清客。

PatPatLeo 發表於 2022-5-9 12:11

想知個騷有咩意義呢?話Cut 線係為咗調動資源加密其他地方班次???;P

GD1570 發表於 2022-5-9 12:11

AVBWU291 發表於 2022-5-9 12:08
要求行車暢順,應該都係擺多啲車喺隧道口standby㗎喇。但屎水覺得出咗呢堆車又未必用得着,錢又收唔到,但 ...
喇喇喇...我唔準你咁樣話蝕水...

運輸署係要求「保持行車暢順」,咁唔出咁多車咪可以令到條路少咗車,咪暢順囉:lol
所以蝕水真係接運輸署要求做架WOR~....

#LM畀人話保蝕水保上腦:P
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 301尾日尾班車安排