hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 301尾日尾班車安排
開啟左側

[小道消息] 301尾日尾班車安排

拾顓豭 發表於 2022-5-9 10:29 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

過海聯營路線301將於沙中線過海段全線通車後取消
據可靠消息了解,喺301尾日尾班車,主動提出取消路線對面海公司會有騷搞,
聽聞會由大家都好關心,成日出到十版話題嘅黃先生主持

另官方已要求各公司制定方案,確保東鐵過海段通車首個工作天 (16/5) 行車暢順,
不過對面海公司仍以客量預計大幅下跌為由,同凱婷姐姐講數,
凱婷姐姐幾個高級都表示不滿

下圖由 hkitalk.media 小編加上

Cover_301 Farewell.png
kay 發表於 2022-5-9 10:31 來自手機 | 顯示全部樓層
黃生幾時farewell 自己
HJ8325 發表於 2022-5-9 10:53 來自手機 | 顯示全部樓層

勞民傷財,貽笑大方。可能又係farewell 電子牌
KG1428 發表於 2022-5-9 10:59 | 顯示全部樓層

又學咩九巴300咁樣
Farewell當日有模型派
自KG1428退役後,TW5398是我的新愛車
toby_tl10 發表於 2022-5-9 11:22 | 顯示全部樓層
屎水已經諗住所有紅隧線5月16號開30分班?
To infinity... and beyond
ctb8100 發表於 2022-5-9 11:23 來自手機 | 顯示全部樓層
KG1428 發表於 2022-5-9 10:59
又學咩九巴300咁樣
Farewell當日有模型派

可能係派口罩而已
KG1428 發表於 2022-5-9 11:27 | 顯示全部樓層

ctb8100 發表於 2022-5-9 11:23
可能係派口罩而已

屎水就有o者
咁多電動巴士巡區時,會向參觀者派口罩一盒
自KG1428退役後,TW5398是我的新愛車
AVBWU291 發表於 2022-5-9 12:08 | 顯示全部樓層
要求行車暢順,應該都係擺多啲車喺隧道口standby㗎喇。但屎水覺得出咗呢堆車又未必用得着,錢又收唔到,但又要畀油錢人工,梗係唔肯。

然後厹心諗,屎水你最好收到條條線廿分班。當排哂長龍嗰時我就出架打劫車幫你清客。
將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論
PatPatLeo 發表於 2022-5-9 12:11 | 顯示全部樓層

想知個騷有咩意義呢?話Cut 線係為咗調動資源加密其他地方班次???
GD1570 發表於 2022-5-9 12:11 | 顯示全部樓層

AVBWU291 發表於 2022-5-9 12:08
要求行車暢順,應該都係擺多啲車喺隧道口standby㗎喇。但屎水覺得出咗呢堆車又未必用得着,錢又收唔到,但 ...

喇喇喇...我唔準你咁樣話蝕水...

運輸署係要求「保持行車暢順」,咁唔出咁多車咪可以令到條路少咗車,咪暢順囉
所以蝕水真係接運輸署要求做架WOR~....

#LM畀人話保蝕水保上腦
你有你可愛,我有我好笑。