3ASV174 發表於 2022-5-22 16:50

214P_world 發表於 2022-5-22 16:40
冇辦法,A29客量始終好過A29P,甚至將南居民寧願去隧道口轉A29 也不想A29P行勻全個山
...

話時話咁多坑口街坊都鍾意搭 796 系返將轉轉 A29 返坑口

點解 A29 仲未加開特車做將轉返坑口短棍?之前 A22 都有西九短棍,唔通城巴發現根本無乜人咁轉?

214P_world 發表於 2022-5-22 17:09

話時話咁多坑口街坊都鍾意搭 796 系返將轉轉 A29 返坑口

點解 A29 仲未加開特車做將轉返坑口短棍?之前...
好問題 建議你去順利邨乘客會議問吓 (雖然我懷疑緊有幾多客 頂得順轉1個鐘1班而且只覆蓋到半邊坑口嘅A29)

JX9097 發表於 2022-5-22 20:03

214P_world 發表於 2022-5-22 16:39
E22C 將軍澳價做觀塘不知幾和味😂

中途上車唔為意仲fat fat ;P

JX9097 發表於 2022-5-22 20:04

214P_world 發表於 2022-5-22 16:40
冇辦法,A29客量始終好過A29P,甚至將南居民寧願去隧道口轉A29 也不想A29P行勻全個山
...

A29做埋觀塘道
比起觀塘山一定好睇嘅

即管睇下A29P變A28會唔會好啲

JX9097 發表於 2022-5-22 20:08

點解 A29 仲未加開特車做將轉返坑口短棍?之前...

Day 1減班已經提出過...大可以私出去樂富,跟住黃大仙站起載
位位收$10又好睇過A22 $7分段
行車時間同A22短棍又差唔多
成本只係多咗$3隧道費

214P_world 發表於 2022-5-22 22:54

JX9097 發表於 2022-5-22 20:08
Day 1減班已經提出過...大可以私出去樂富,跟住黃大仙站起載
位位收$10又好睇過A22 $7分段
行車時間同A22 ...

的確係,但不知會否與102有所重疊而無法落實相關建議?

214P_world 發表於 2022-5-22 22:55

JX9097 發表於 2022-5-22 20:03
中途上車唔為意仲fat fat

如果將隧轉車站有站, 就更加fat fat😂 不過肯定上錯車嘅, 以後直接保鐵

JX9097 發表於 2022-5-22 23:12

214P_world 發表於 2022-5-22 22:54
的確係,但不知會否與102有所重疊而無法落實相關建議?

黃大仙起載都關馬生事?
可能係關九巴事呢;P

214P_world 發表於 2022-5-22 23:21

JX9097 發表於 2022-5-22 23:12
黃大仙起載都關馬生事?
可能係關九巴事呢

黃大仙/鑽石山之後 就到九龍灣... 一路去到將軍澳道都同小巴同路

3ASV174 發表於 2022-5-23 00:03

214P_world 發表於 2022-5-22 17:09
好問題 建議你去順利邨乘客會議問吓 (雖然我懷疑緊有幾多客 頂得順轉1個鐘1班而且只覆蓋到半邊坑口嘅A29)
...

兜半圈坑口,覆蓋得一半
兜全圈坑口,內圈又嫌唔係第一個站就落車

會唔會有兩條直入坑口,一條先內後外,一條先外後內,10 分鐘一班聯合班次好 D 呢?
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 新巴城巴 5 月份乘客聯絡小組會議 @ 會展站,順利邨