XL2135/D343344 發表於 2022-7-4 18:37

WN4156 發表於 2022-7-4 18:13
千祈唔好,因住佢又陰乾278X

而家已經陰緊278x,將資源分畀278A

asv98.kw131 發表於 2022-7-4 18:39

KU_7002 發表於 2022-7-4 18:35
條龍不少人都係返學,79X可以點幫手

皇后山似乎有唔少人都係去大埔或者屯天元。

(雖然呢度都可能有部分人係去旺角、深水埗,79X 太疏所以唔搭。去九龍東都有好大機會,我估佢想講 78X 加車。)

asv98.kw131 發表於 2022-7-4 18:40

XL2135/D343344 發表於 2022-7-4 18:37

之前加 78A 都減咗 273A 同 279X 車

asv98.kw131 發表於 2022-7-4 18:45

HG6729 發表於 2022-7-4 18:36
278A會唔會淨係插旗先

你不如用返一個商業頭腦諗一諗?
遲啲先拉其他線入嚟,唔驚其他人乘虛而入咩?人哋插旗先分分鐘自己冇得做喎。
講真,2020 - 2021 RPP 淨係見到 278A 可以入,其他全部招標,就知九巴已經俾人 ban 咗。

asv98.kw131 發表於 2022-7-4 18:53

補充資料:皇后山區議員喺自己開嘅群組入邊講過,皇后山邨嘅馬路設計同埋巴士總站設計唔容許更加多嘅巴士路線。

佢講得出要多 7.3 米,我諗係運輸署回覆返佢唔可以。

kmb71k 發表於 2022-7-4 21:15

HG6729 發表於 2022-7-4 17:59
277A又唔係總站線又搶到咁貴 不如277X拉皇后山算數都係加3個站 逸峯 龍躍頭 皇后山 ...
雖然都唔太打到正
但同78X一樣去到觀塘
應該冇咩可能成事

WN4156 發表於 2022-7-4 21:18

咁平日額外個十六班車同六日啲車去咗邊?

ricky 發表於 2022-7-4 21:55

KU_7002 發表於 2022-7-4 18:35
條龍不少人都係返學,79X可以點幫手

佢地去邊度返學多?

XL2135/D343344 發表於 2022-7-4 22:23

WN4156 發表於 2022-7-4 21:18
咁平日額外個十六班車同六日啲車去咗邊?

收歸國有
我指係陰乾同時只將部分資源分畀新區,剩低就封車

ky927 發表於 2022-7-4 22:32

Kj2052 發表於 2022-7-4 12:16
最簡單直接拉276B/261入皇后山
仲有55
其實277A vs 78X 就正正係運吉搞出黎嘅屎

俾277A全日,咁皇后山就要行出去搭;俾277A入皇后山,又何必要招標78X?

俾78X 全日,唔俾佢入聯和墟同入觀塘道甚至觀塘碼頭又唔夠客
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 北區區議會交運會2022年7月份會議討論文件