kk12120 發表於 2022-7-11 20:01

城巴962系列路線服務重組 分拆為952系列路線

上圖由media小編加上

由7月25日星期一起,城巴962系列路線將會實施重組服務,並分拆為952系列路線。詳情如下:
ref:http://www.bravobus.com.hk/tc/up ... 1072022_952_chi.pdf

VK4642 發表於 2022-7-11 20:04

重組後最多分支路線會係邊條?

bestwishes706 發表於 2022-7-11 20:10

962N都改埋名;P

lsc04d11 發表於 2022-7-11 20:12

682?
如果682會連埋982黎計 咁其實962都可以繼續連952計

城巴fb琴日先出post介紹12位962系列成員 仲分上弦下弦
宜家仲要25號就轉會唔會某隊組合都會喺嗰日演唱會後分道揚鑣?

#曲

tina 發表於 2022-7-11 20:19

表面係改number同入掃管笏
實際上feel到佢想減少重疊(難聽啲叫慳里數)

962龍門開
拆咗去置樂/掃管笏(962S)

962B 置樂開
縮咗去青龍頭,但有加班算係咁

FBI2 發表於 2022-7-11 20:27

平時特工成日鬧新城班策劃,但今次我要讚一讚佢.
因為我都有提出過不如將962N改為N952,當時開地區會議時,都有議員提出,城巴從善如流,絕對要讚.

該彈既彈,但該鼓勵既都要鼓勵.

另外,962G應改編號為962A回程,費事咁多英文分支啦.

tommy14D 發表於 2022-7-11 20:29

2號仔?2 2A 2B 2D 2E 2F 2X

dennisung 發表於 2022-7-11 20:41

tommy14D 發表於 2022-7-11 20:29
2號仔?2 2A 2B 2D 2E 2F 2X

數都要數到74系
74A,B,C,D,E,F,S,X,274X

bestwishes706 發表於 2022-7-11 20:41

FBI2 發表於 2022-7-11 20:27
平時特工成日鬧新城班策劃,但今次我要讚一讚佢.
因為我都有提出過不如將962N改為N952,當時開地區會議時,都 ...

962G 962A服務對象唔同喎,X962併入962G就差唔多

AVBWU291 發表於 2022-7-11 20:42

74X --> 74B 74C 74D 74P 274X 再加埋 74E 74F T74 唔太關事嘅 74A N74E
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 城巴962系列路線服務重組 分拆為952系列路線