HN745 發表於 2022-7-13 21:00

星期日頭班934 由05分天橋上車 22分到西隧

仲要架車差唔滿窗口位 真心吸引

1234567 發表於 2022-7-13 21:23

Ricky403 發表於 2022-7-13 20:09
其實934而家每日去程個客量都夠喺一點打後開多兩三班,係要做啲野過運署咋嘛
講盤數嘅話,去程問題少啲,回 ...

依家大涌道好少人搭咩?
你話大涌道可以行去如心/愉城搭930X,咁熊貓夠可以行去寶石大廈搭930X,而且寶石大廈已經算快上公路,如心仲要兜沙咀道先出公路。
你話大涌道可以行去荃灣西搭西鐵,咁熊貓夠可以行去大窩口搭地鐵,仲要係頭站兼唔洗轉車出中環。

toby_tl10 發表於 2022-7-13 21:31

天空之神 發表於 2022-7-13 20:59
九巴 934 路線特快往來荃灣西約及中上環灣仔
但 936 係特慢…..

想問936私下加班係咩時段?

934 RPP出爐嗰陣咪有板友post過九巴嘅大計囉,講到悶喇...九巴唔係唔肯加強,只係有啲貪心

TN381 發表於 2022-7-13 21:38

HN745 發表於 2022-7-13 21:43

琴日做完野行去西隧搭

930X 唔滿 下層仲有空位

934 一黎已經要企 最尾頂閘走人

又,試過某程平日朝10點搭 福來邨都有6個上車

某程度算唔算吸引到人過天橋搭車?

愉景新城一站略略數過都落成10幾個

JX9097 發表於 2022-7-13 22:14

一係將匯豐個站搬去置地?

Ricky403 發表於 2022-7-13 22:43

JX9097 發表於 2022-7-13 22:14
一係將匯豐個站搬去置地?

其實934匯豐個站已經擺最前,距離置地只係一條街
中環中心嗰邊其實過去金龍上車都唔係話遠

Ricky403 發表於 2022-7-13 22:46

1234567 發表於 2022-7-13 21:23
依家大涌道好少人搭咩?
你話大涌道可以行去如心/愉城搭930X,咁熊貓夠可以行去寶石大廈搭930X,而且寶石 ...

之前本身都傳九巴想改934回程跟934A入荃富街眾安街
事實上福來邨站班客都可以永康樓或天橋落,祈德尊九巴似乎認為可以喺荃富街同眾安街搵番有突,當然934A有車嗰陣934都會繼續行大涌道

Fong_2132 發表於 2022-7-13 22:48

運吉保930X唔比934發展保到出面,麗城客自求多福好了

Ricky403 發表於 2022-7-13 22:59

Quanta 發表於 2022-7-13 20:16
35個真係唔算差咩? 當中好可能有2蚊同月票,收入俾盡都係五百。淨係隧道費都200。仲未計呢個係繁忙方向喎 ...

934我自己坐嘅感覺係好少$2同膘
返放工膘比例會多少少但都係10~20%左右
始終西約買膘唔係非常划算,正價要坐足成個月934返放工先維到皮

當全部全費客,35個係收到$661.5
假如唔跳飛機,灣仔1630下轉估計係1825,計埋隧道費會蝕少少
但係其實九巴假如咁care呢筆錢,當初都唔會自己提議拉長934服務時間甚至全日,934非繁自己4部車搞掂,蝕極有限
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7
查看完整版本: 論934