S3bl430 發表於 2022-7-27 21:02

HN745 發表於 2022-7-27 20:41
其實灣仔有成條駱克道點解唔用

印象中得小巴 村巴行 係咪有咩因素令條街行唔到雙層? ...

駱克道係行到雙層,見過有巴士私牌時行過, 不過駱克道違泊都幾嚴重

TN381 發表於 2022-7-27 22:03

JX9097 發表於 2022-7-27 22:34

GD1570 發表於 2022-7-27 17:58
934入會展站應該搞唔掂,因為已經有條950同961排緊隊擺會展站。
雖然有風聲就話961會拉走落銅鑼灣,但一 ...

934/ 5當年縮就易
依家想入番去?;P

可惜當年九巴冇諗過934會有一日做起

JX9097 發表於 2022-7-27 22:35

印象中得小巴 村巴行 係咪有咩因素令條街行唔到雙層? ...

駱克道主要係太多違泊
同埋過一條街就係過一條街
正如彌敦道同上海街啲線都差好遠

GD1570 發表於 2022-7-27 22:48

JX9097 發表於 2022-7-27 22:34
934/ 5當年縮就易
依家想入番去?

九巴做起條934唔多唔少都係因為城巴姐:lol:lol
唔係嘅話我相信到今時今日09:00後都係唔會有934過海囉。

Choi 發表於 2022-7-27 22:51

JX9097 發表於 2022-7-27 22:35
駱克道主要係太多違泊
同埋過一條街就係過一條街
正如彌敦道同上海街啲線都差好遠

中point,唔係971都唔使來回行返彌敦道

Ricky403 發表於 2022-7-27 23:44

TN381 發表於 2022-7-27 22:03
直接跟風934放棉花路做總站,同936夾開車時間,每15分鐘開一班

棉花路就咪啦
936根本係為入銅鑼灣夾硬隊入去
934反正回程班次唔算密,擺中圖都夠哂
不過目前狀況就算做銅鑼灣,都只係𠝹紅小客累鬥累,甚至運空氣

銅荃糖街站頭開車返到灣景只需~25分鐘
934行電車路去到上環先入西隧絕對做唔到呢個時間,怡和街起計30分鐘落到公路已經好快
咁要入銅鑼灣都肯定係做到荃富街眾安街後先入

Ricky403 發表於 2022-7-27 23:50

GD1570 發表於 2022-7-27 22:48
九巴做起條934唔多唔少都係因為城巴姐
唔係嘅話我相信到今時今日09:00後都係唔會有934過海囉。

係08:20後:lol
以前九巴未大幅加強934服務嗰陣,喺服務時間以外日日都倒客畀紅小同鐵

Ricky403 發表於 2022-7-27 23:58

總站?而家其實好多經紅隧私去灣仔嘅車長都泊灣景中心大廈站,貪嗰頭夠方便
另外亦見過有車長泊灣景酒店外西行 (又係灣景:lol),就唔知點轉出去菲林明道站啦
想擺駱克道似乎要研究下啲巴士點行,同埋有冇位畀934停同排隊

Choi 發表於 2022-7-28 00:12

Ricky403 發表於 2022-7-27 23:58
總站?而家其實好多經紅隧私去灣仔嘅車長都泊灣景中心大廈站,貪嗰頭夠方便
另外亦見過有車長泊灣景酒店 ...

一於 灣景中心 <-> 灣景花園 :lol 好像另一條路綫 麗城 <-> 麗港城 ;P
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7
查看完整版本: 論934