FBI2 發表於 2022-7-14 08:20

城巴78X, 79X, 679, 979加強服務消息

由2022年7月17日起,城巴皇后山區路線將加強服務:

78X加強服務至半全日服務
由皇后山:上午5時40分至下午4時30分
由啟德:中午12時至晚上9時
星期六、日及公眾假期提供服務
由皇后山:上午5時40分至下午7時30分
由啟德:上午11時20分至下午8時20分

79X延長服務時間及加密班次
由皇后山:上午5時35分至下午5時40分
由深旺道:上午7時30分至晚上9時
星期六、日及公眾假期提早頭班車服務
由皇后山:上午5時30分至下午8時
由深旺道: 上午9時30分至下午8時

679增設回程服務及增加早上班次
由皇后山:上午7時及7時30分
由香港站:下午7時15分

979增設回程服務
由皇后山:上午7時15分
由香港站:下午6時10分

jocosben 發表於 2022-7-14 08:31

278A較有希望夠客就做上下繁,78X, 79X廢線就做全日…

0q9w8e 發表於 2022-7-14 08:36

278A較有希望夠客就做上下繁,78X, 79X廢線就做全日…

79X唔算廢啦

kmb71k 發表於 2022-7-14 08:40

278A你放心啦
玩得半全日就係為正式全日舖路
不過到時又係278X交數

PF2802 發表於 2022-7-14 09:14

78X條垃圾走線會唔會考慮改?

asv2 發表於 2022-7-14 09:16

PF2802 發表於 2022-7-14 09:14
78X條垃圾走線會唔會考慮改?

改就即係要凱婷承認自己畫得廢,你話呢?

kay 發表於 2022-7-14 09:18

睇返居民生活模式
679 979應該未必開到全日
過海唔開全日78X 79X開就合理
不過市區返皇后山各自都係9點尾班
都係要居民個別時段依賴78A

FBI2 發表於 2022-7-14 09:20

咁佢地係廢嘛

slsso 發表於 2022-7-14 09:22

唔停觀塘既 "觀塘線" ;P

asv2 發表於 2022-7-14 09:23

FBI2 發表於 2022-7-14 09:20
咁佢地係廢嘛

有無能力同肯唔肯承認就兩回事嚟嘅 :lol
但唔改線都起碼畀 78X 停一停觀塘碼頭吖...

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 城巴78X, 79X, 679, 979加強服務消息