YY487 發表於 2022-7-20 14:45

jocosben 發表於 2022-7-20 15:37

太和班人一邊話好難上火車好慘
另一邊話冇出市區巴士好慘
而家俾條尾站直出佢哋又冇客

網上Facebook好多口就不斷鬧港鐵,但身體就好誠實
其實睇好多留言,巴士對佢哋只係多個選擇
好似692取消,見得最多既意見係「地鐵壞既時候點算?」,而唔係佢哋真係好需要搭。

M722 發表於 2022-7-20 15:44

907B大埔段走線,乘客5分鐘步程便到大埔墟/太和站。倒不如把減班資源試辦一班907E大尾篤>金鐘,吸納遠離港鐵站

toby_tl10 發表於 2022-7-20 15:44

太和班人一邊話好難上火車好慘
另一邊話冇出市區巴士好慘
而家俾條尾站直出佢哋又冇客

東鐵過海前907B主要係靠太和,東鐵過海後當然係另一個世界

907B走線唔統一都可能係趕客因素,一時馬場新城市,一時沙瀝紅梅谷,甚至直行大涌橋路,你係乘客你都唔敢博啦

M722 發表於 2022-7-20 15:47

toby_tl10 發表於 2022-7-20 15:44
東鐵過海前907B主要係靠太和,東鐵過海後當然係另一個世界

907B走線唔統一都可能係趕客因素,一時馬場新 ...
太和邨,仲有村巴501R.
東鐵未過海時,居民多數到紅磡轉隧道巴過海,容易預到時間。

271_N271 發表於 2022-7-20 16:09

呢條線未有東鐵過海都已經嚴重供過於求啦

qunow 發表於 2022-7-20 16:15

907B大埔段走線,乘客5分鐘步程便到大埔墟/太和站。倒不如把減班資源試辦一班907E大尾篤>金鐘,吸納遠離港 ...

307/907系係聯營線

tommylaihc 發表於 2022-7-20 16:43

907B大埔段走線,乘客5分鐘步程便到大埔墟/太和站。倒不如把減班資源試辦一班907E大尾篤>金鐘,吸納遠離港 ...
同意,起碼唔洗送晒d客比鐵,鄉郊地方唔近港鐵站,住返市區通勤客唔少,73P, 74E已經係個好好例子。

反正係聯營線,比屎水係鄉郊插下旗都好:lol:lol

XL2135/D343344 發表於 2022-7-20 18:39

tommylaihc 發表於 2022-7-20 16:43
同意,起碼唔洗送晒d客比鐵,鄉郊地方唔近港鐵站,住返市區通勤客唔少,73P, 74E已經係個好好例子。

反正 ...

907B減嗰2班車都應該改成大尾篤過海車
907E我就prefer拉去sogo, 做埋灣仔、銅鑼灣,甚至除咗平日朝2去晚2回,加埋假日下午2班南行,畀大尾篤郊遊客去銅鑼灣

M722 發表於 2022-7-20 19:09

XL2135/D343344 發表於 2022-7-20 18:39
907B減嗰2班車都應該改成大尾篤過海車
907E我就prefer拉去sogo, 做埋灣仔、銅鑼灣,甚至除咗平日朝2去晚2 ...

同意,907B 4班減為2班,把2班(1九1城) 資源改為907E。

907E大尾篤開出跟74E經吐露港公路>西隧>上環>中環怡和大廈>政總>入境大樓>東廊>鰂魚涌,收$28
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 過海線907B減班