PF2802 發表於 2022-9-22 14:29

lsc04d11 發表於 2022-9-22 14:07
正是如此
沒想到這轉法都有第三程轉乘

同樣, E37>E36A>E37同方向嘅話都有轉乘優惠

arfung 發表於 2022-9-22 17:40

PF2802 發表於 2022-9-22 14:27
由E36A北行新墟加站嗰排開始就已經新增以下轉乘優惠

E36A逸東>E33/E33P/E36/E37機場

E33屯市>E36A元朗 (假設次程補$1.9)

若新加呢個轉乘,有2大功效:
1/ 貨運區/東涌市 相對合理價/多個選擇 轉乘補埋 紅橋/澤豐/景峰呢個E33/P到唔到既位。
2/ 龍門路/VIP區 駁腳 分段補價 往元/天 ($4.3+1.9=$6.2?)

GD1570 發表於 2022-9-22 17:45

arfung 發表於 2022-9-22 17:40
E33屯市>E36A元朗 (假設次程補$1.9)

話就話補位...但一個唔好彩要等半小時先轉到E36A,我不如去大會堂行前少少轉58系/260X好過了。

唔可以話無用,只可以講佛系轉乘。

arfung 發表於 2022-9-22 18:00

GD1570 發表於 2022-9-22 17:45
話就話補位...但一個唔好彩要等半小時先轉到E36A,我不如去大會堂行前少少轉58系/260X好過了。

唔可以話 ...

這個當然,車疏就一定要睇ETA。
之前分享過有朋友紅橋果邊返後勤區係用輕鐵/小巴轉E33,不會用A33X<>E33,相信E36A情況相近,除非剛有車。
不過都係有好過無既~ 如果E36A<>E33 (屯赤站轉乘,不入龍門路/VIP區) 夾到時間,有機會做到25分鐘左右紅橋<>東涌市,後勤區就再加少少時間,圈速都靚既。
頁: 1 2 3 4 5 6 [7]
查看完整版本: 青馬屯赤轉乘制之貴計多端