neoplan720p 發表於 2022-7-27 14:29

BlackBird 發表於 2022-7-27 13:59
如果大西北東九線都放棄,咁全港應該9成線都可以放棄

咪就係,
條友吹得就吹。

JX9097 發表於 2022-7-27 17:39

巴士遊樂團 發表於 2022-7-27 09:35
269C 可能係因為屯馬綫令佢客量下跌而減12.8,見269D都有同一情況,而之前258D 259D 268C亦都有同一命運 (a ...

大西北去九龍東咁好做,九巴點會放棄搭鐵一嚟唔就腳,二嚟又要轉嚟轉去

屯門站,兆康站,天水圍站,朗屏站同元朗站都唔係喺正傳統市中心區
屯市,天中,大馬路全部都要駁腳先搭到屯馬線

轉線起碼要兩次(美孚,太子)
位就唔會有得坐㗎喇
美孚仲要行鑊金先轉到線

你坐埋我嗰份喇

12Lane 發表於 2022-7-27 17:50

爭果0.8米有咩咁高載,係唔夠載嘅都唔會因為多呢0.8米突然變得好夠載。

ky927 發表於 2022-7-27 17:52

69X 72X 真係算低客量?

KG1428 發表於 2022-7-27 18:15

不如看下城巴20A/W1
日日低客量又出12.8米車

elmmoo 發表於 2022-7-27 18:18

JX9097 發表於 2022-7-27 17:39
大西北去九龍東咁好做,九巴點會放棄搭鐵一嚟唔就腳,二嚟又要轉嚟轉去

屯門站,兆康站,天水圍站,朗屏 ...

ching係咪唔記得鑽石山轉一次就得

不過都唔太認同九巴係放棄 大西北人仲係用腳投票巴士
如果唔係62X/259D 直情唔會搞

JX9097 發表於 2022-7-27 18:38

elmmoo 發表於 2022-7-27 18:18
ching係咪唔記得鑽石山轉一次就得

不過都唔太認同九巴係放棄 大西北人仲係用腳投票巴士

係喎,醒唔起不過坐屯馬兜大圈都唔見得方便幾多
因為觀感兜咗個U字

PF2802 發表於 2022-7-27 20:22

tina 發表於 2022-7-27 13:39
掛牌只係名義,睇返1005今日69X都係冇行李架車

今日有TU7039, 不過anyway掛牌制都係冇乜意義

joelty 發表於 2022-7-27 20:30

Samuel8204 發表於 2022-7-27 10:27
69X掛個10架車都係B1(配行李架),載客量同部12米差唔多。塞比69X都正常,根本冇人想要個批車。72X真係睇唔 ...

碌架床少咗四個坐得的座位,
乘客角度是靠害

joelty 發表於 2022-7-27 20:34

tina 發表於 2022-7-27 13:39
掛牌只係名義,睇返1005今日69X都係冇行李架車

之前掛TU牌時都出得好齊掛牌,但上月轉哂安全車後,
無一日出多過一半掛牌
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 低客量線轉12.8m車?