大西北人 發表於 2022-7-30 17:15

Kj2052 發表於 2022-7-30 17:19

兜濕地公園好過la

Anonymous 發表於 2022-7-30 17:35

1M1X已經係大西北城區嘅最基本服務,何必要將一條對居民嚟講最基本嘅線轉兩繁呢?

大西北人 發表於 2022-7-30 17:42

andrewyl 發表於 2022-7-30 18:09

大西北人 發表於 2022-7-30 17:42
但係自己居民唔用腳支持嘅話好難怪人
或者可以減到30分鐘一班

你覺得呢個時間番天水圍係會多人?
如果用呢個標準嘅話,咁好多線都 Cut 得。
或者咁喇,用 69M 號碼,祖堯出發,經麗瑤,
葵芳站,葵涌道,大窩口,荃灣,欖隧,
之後用 264M 天水圍走線,天水圍遊花園式,
返天恩。天慈客係天水圍站落行過去。
天慈客唔得嘅話,兜完天耀,直去天慈,
天慈後再返轉頭去天瑞。咁就啱晒你同尻嘅口味,
咁就全日 3 - 10 分鐘一班咁就好,
唔駛煩咁多線,又呢樣個樣。

大西北人 發表於 2022-7-30 18:18

m1210h 發表於 2022-7-30 18:39

andrewyl 發表於 2022-7-30 18:09
你覺得呢個時間番天水圍係會多人?
如果用呢個標準嘅話,咁好多線都 Cut 得。
或者咁喇,用 69M 號碼,祖 ...

你講得冇錯,返天水圍唔會好多人,咁嘅話即係冇咁多需求,自然應該減班
你話如果已經開緊30分當然係另一個講法,即係已經成為社會服務線好似51咁,但係269M又唔係喎,咁係咪可以減班
巴士公司開每一架車都係要掙錢,咁嗰班車蝕錢咪自然要減班

Kenchow 發表於 2022-7-30 19:31

BlackBird 發表於 2022-7-30 20:34

特登揀咁既時間咁既方向你到底期望有幾多客?
點解近排好似咁多呢啲少客時段少客方向既客量統計然後就係度嘈嘈嘈要cut 車?
italk巴士迷憎巴士想cut巴士都整個好D既理由出嚟呀

NA4179x賢 發表於 2022-7-30 20:53

Anonymous 發表於 2022-7-30 17:35
1M1X已經係大西北城區嘅最基本服務,何必要將一條對居民嚟講最基本嘅線轉兩繁呢? ...

問題係1B1M兩條線服務天北;P
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 269m下午非繁客量分享