AVBWU291 發表於 2022-8-3 12:25

113 減班

kay 發表於 2022-8-3 12:31

減極最密都仲有10;P

JX9097 發表於 2022-8-3 12:52

113終於跌落30分鐘一班

AVBWU291 發表於 2022-8-3 12:55

113 真係慢到傻。東鐵過海通車前,喺石塘咀去九龍城,見 113 嚟,就上車,諗住唔會同 101 差好遠啩。點知中哂伏。講真,唔係大道西照住,加上所謂黃大仙嗰頭少少獨市位,應該死無全屍好耐。

JX9097 發表於 2022-8-3 12:56

113 真係慢到傻。東鐵過海通車前,喺石塘咀去九龍城,見 113 嚟,就上車,諗住唔會同 101 差好遠啩。點知中 ...

113真係靠沿途無數個小眾獨市位撐住巴士公司寧願減班去做都好過要逐個獨市位去補

LN9267 發表於 2022-8-3 13:35

113 真係慢到傻。東鐵過海通車前,喺石塘咀去九龍城,見 113 嚟,就上車,諗住唔會同 101 差好遠啩。點知中 ...

以往有黃大仙區議員想113去慈雲山,我便想這麽慢的巴士線有多少慈雲山居民坐去中環、灣仔。

113去到慈雲山是等同E23,慈雲山南沒有什麽人坐,要快也去黃大仙轉車。

dennis28a 發表於 2022-8-3 13:39

LN9267 發表於 2022-8-3 13:35
以往有黃大仙區議員想113去慈雲山,我便想這麽慢的巴士線有多少慈雲山居民坐去中環、灣仔。

113去到慈雲 ...

係都趁而家拉 111 上慈雲山,都唔好搞 113 啦。

toyl 發表於 2022-8-3 13:44

kay 發表於 2022-8-3 12:31
減極最密都仲有10

最密10屬九巴時段,最疏27都係九巴時段,鬼叫食正同食唔正人流咩 ;P

LN9267 發表於 2022-8-3 13:46

dennis28a 發表於 2022-8-3 13:39
係都趁而家拉 111 上慈雲山,都唔好搞 113 啦。
如果111不入坪石,坪石是不會放手的,當區議員在對上一次交運會説東鐵過海沒有令過海車程時間減少,在111減班一事就希望繁忙時間班次不減。

雖然如此,早前我推介住彩雲的朋友在彩虹坐鐵去九龍塘轉車去金鐘,他也説快了。

dennis28a 發表於 2022-8-3 13:57

LN9267 發表於 2022-8-3 13:46
如果111不入坪石,坪石是不會放手的,當區議員在對上一次交運會説東鐵過海沒有令過海車程時間減少,在111 ...

唔係因為新清交通問題,111 一早搞好左兜上彩興路擺街。
結果而家死擺坪石。
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 113 減班