Happypig375 發表於 2022-8-5 01:22

tina 發表於 2022-8-5 01:11
呢個真係笑大人個口

其實我從來都好支持元朗有條特快線去大埔,但好心就唔好攞天水圍嘅車嚟做。自己抽27 ...

264R變264
正如當年263R變263

JC8385 發表於 2022-8-5 05:08

KM8453 發表於 2022-8-5 00:50
不如包埋位難兄難弟 69C。今日又又又頂閘,黃大仙上到全滿,後面啲站應該會飛走一堆。

貴為全港「最長行 ...

多客線無限舊頭是常識吧
968都係咁啦何況天北終極下弦

tina 發表於 2022-8-5 07:39

Happypig375 發表於 2022-8-5 01:22
264R變264
正如當年263R變263

繁時始終都有客落大埔嘅,溝埋兩區都未必好

非繁同假日可以一試嘅

HJ8388-S7 發表於 2022-8-7 19:34

tina 發表於 2022-8-5 01:11
呢個真係笑大人個口

其實我從來都好支持元朗有條特快線去大埔,但好心就唔好攞天水圍嘅車嚟做。自己抽27 ...

喺天水圍叫埋天北直出,265S一開都已經係飛元朗嘅時候,佢竟然夠膽死開返班返工車遊完天水圍再落元朗。究竟係天水圍客太臭定九巴個腦載緊屎

KM8453 發表於 2022-8-7 22:31

JC8385 發表於 2022-8-5 05:08
多客線無限舊頭是常識吧
968都係咁啦何況天北終極下弦
前日夜晚搭左 967X 尾二班車(23:40 銅鑼灣開),疫情底下,呢啲爛鬼深夜時間,肯定無人搭啦。

我就一於數下人頭,等大家討論下新界西北「終極下弦」出緊嘅客量水平:

967X班次 : 2340用車 : 6491 (12.8 米)
怡和街 +25(同時間其他路線客量:969 +10;962X +15;968 +15;930X 奇怪地只有 1 人)堅拿道東 +2廣生行大廈 +2菲林明道 +4(同時 960 及 961 兩班一齊上客,每車 10 人)盧押道 +8海富中心 +10皇后像廣場 +4砵甸乍街 +9永吉街 +7皇后街 +6西區海底隧道收費廣場 +3大欖隧道收費廣場 +0 / -0全車共 80 人
簡單而言,班車客量已經大幅跑贏同場所有新界西過海路線。
同車,有夜晚收工嘅服務行業阿叔阿姨,有開完 OT 捧著電腦上車嘅返工客,盧押道有飲左酒醉醉地嘅白領,有攞住一袋二袋 Donki 戰利品嘅乘客,亦有班一齊返屋企嘅後生仔女。乘客有老有幼,來自不同背景,非常多元化。
沿途銅鑼灣 27 人、灣仔 14 人、金鐘 10 人、中環 13 人、上環 13 人,客量分佈非常平均,各個站都有條隊仔等 967X,亦有班 969 乘客見車而選擇過檔。
紅色公司?哈哈哈哈,69C 下午繁忙時間嘅班次,仲衰過 967 係 2002 年嘅服務水平;至於 269X,直頭係沈睡中的主角,一百年躺臥。
今日 2022 年啦,紅色公司咪繼續當天水圍北係「終極下弦」嘅心態去做生意囉,大家記得上轉車站搭部永遠無車嘅 265M 啦,哈哈哈哈。

KM8453 發表於 2022-8-7 22:38

HJ8388-S7 發表於 2022-8-7 19:34
喺天水圍叫埋天北直出,265S一開都已經係飛元朗嘅時候,佢竟然夠膽死開返班返工車遊完天水圍再落元朗。究 ...
因為要名正言順,話呢班車係「增強 265B 線服務」掛。

係元朗西開出,或者唔跟住 265S 正規班次漫遊天水圍,咪唔得瞞天過海,話比大家知:我地好努力增強緊天水圍(北)<> 西九龍嘅服務。

紅色公司邏輯,解釋唔到。寧願日日燒錢空載,日日兜路,實踐魚蛋論精神,都唔肯做好北部生意,叻叻!

tina 發表於 2022-8-7 23:39

KM8453 發表於 2022-8-7 22:31
前日夜晚搭左 967X 尾二班車(23:40 銅鑼灣開),疫情底下,呢啲爛鬼深夜時間,肯定無人搭啦。

我就一於 ...

其實967就算全日入唔到去

短期內都要開埋0020 0040,對齊返眾西隧線

HJ8388-S7 發表於 2022-8-8 07:59

KM8453 發表於 2022-8-7 22:38
因為要名正言順,話呢班車係「增強 265B 線服務」掛。

係元朗西開出,或者唔跟住 265S 正規班次漫遊天水 ...

九巴真係淨係會做屯門
係咪有咩高層係住屯門
頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: 九巴276A、276B班次快將調整