NWFB21368888 發表於 2022-8-25 15:46

私牌E6M上第二街

轉載西環變幻時消息:
有人目睹有E6M經東邊街、第二街、西邊街上般咸道

https://www.facebook.com/groups/westerndistrict/permalink/10158370635990286/

ky927 發表於 2022-8-25 15:56

Uber/的士 新黎過檔?
上到第二街都幾好力 😂😂😂😂😂😂😂,BTW,有無刮底?

BTW,九巴有無train過行薄扶林道李陞小學個段?無又難怪司機唔識點上蒲飛路

GA6072 發表於 2022-8-25 16:05

好彩D鋼砂唔算舊,如果唔係,咁既濕地天氣,佢有本事上到

HR1377 發表於 2022-8-25 17:00

東邊街有5.5頓重量限制

如果巴士行東邊街上山已經違法

HR1377 發表於 2022-8-25 17:15

荃錦公路斜度比例有冇東邊街、西邊街咁高?
將來E6M行51需要行斜度較高的荃錦公路

ccicoltd 發表於 2022-8-25 17:42

...

只論斜度,東邊街跟香港仔水塘道一樣 1:5,上得到很正常。

ky927 發表於 2022-8-25 17:43

...

我當年揸架1200cc都唔係好夠力上😂😂😂😂😂😂😂

同埋東邊街係皇后大道西就sharp 沖上去,同荃錦有D唔同。

又加價 發表於 2022-8-25 17:57

荃錦問題其實唔係斜度,而係長度

1比10嘅路香港大把,但成三個字不停落斜而又有巴士行嘅路,應該真係得佢一條

MatthewY 發表於 2022-8-25 18:06

可能厹想搶小巴生意呢

JX9097 發表於 2022-8-25 21:23

冇事
個帖有人見證佢去到西邊街再上
頁: [1] 2
查看完整版本: 私牌E6M上第二街