sq285 發表於 2022-8-27 15:28

FBI2 發表於 2022-8-27 15:21
黃生渣完94可以臨時拉伕做797

叫佢自己揸一次793來回先啦

ricky 發表於 2022-8-27 18:11

拖到四美街新總站開善水新線,797就變condom

kentbryo 發表於 2022-8-27 18:18

恭喜城巴趕走埋我呢個康城客本身797 15分鐘一班,都會搭佢黎轉796p, 796x
而家797 cut 到咁,我已經唔會再考慮新巴,連app 都懶得開黎search
而家直接睇98 班次,只會當有九巴出城
今日領都巴士站個個街坊都係咁,797 早98 黎2分鐘,但一個客揮手都冇,直接無視
個個都搭98, 98出城上隧道有成40幾個客,分分鐘仲多人過795x

恭喜城巴不斷降低服務質素趕客
快既線就cut, 搵條慢既793 當補償
真係痴線

cx838 發表於 2022-8-27 19:05

Quanta 發表於 2022-8-27 14:26
根本793入得九龍灣就應該同時縮短797

793和797冇關係架。寧願要返796C,起馬單程都仲有合理車費和班次,現在九唔搭八,793廢線一條

HV7967 發表於 2022-8-27 21:20

呢一刻開45

lsc04d11 發表於 2022-8-27 21:58

megabox就話有793 偉業街呢? 完全放棄?

li1872903 發表於 2022-8-27 22:22

星期六冇人返工掛

6808 發表於 2022-8-27 22:31

30分鐘一班,我週末仲見車上有唔少人,依家成45分鐘一班,連之前D客都倒走埋,班次疏到咁D人就會搭98,搭98出轉車站就唔會轉新巴車,即係其他新巴79系列嘅車客量會減少,相反296系會多咗人轉,新巴簡直放棄咗康城市場

M722 發表於 2022-8-27 22:35

偉業街咪搭98在創紀之城1期落車行入去。

6808 發表於 2022-8-27 22:36

我今朝同前幾日16/17點搭過795x出旺角,每班車10條友都冇,尋日黃昏回程就多D,上層都差唔多坐咗一半
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 797收車至90分鐘一班