MatthewY 發表於 2022-9-1 15:06

目測開學日 91 經利東情況

暑假前嘅 91,西邨有八至十人排隊,利枝道都有兩至三人上車,之後比較多人上車嘅位係漁市場,架車去到西環,上層人數坐滿幾行位左右,下層坐滿,無乜人企

暑假後嘅 91,全日經利東,西邨只有兩人上車,之後兩站得兩三人上車,不過到咗東邨後,上層坐滿三分之二左右,架車去到西環,樓下有八至十人企

證明 91/94 合併有助提升客量

陳太 發表於 2022-9-1 15:10

唔係提升客量,只係善用資源令每班車更加擠迫,將投資回報率最大化。

FBI2 發表於 2022-9-1 15:12

繁時頂閘是必需的

YUU 發表於 2022-9-1 17:23

而家91早繁係咪多咗車?我見今日朝早七點幾唔使10分鐘就有一班車

Choi 發表於 2022-9-1 17:39

其實當初應該取消91留94跟住90B轉乘做西邨

kay 發表於 2022-9-1 17:46

YUU 發表於 2022-9-1 17:23
而家91早繁係咪多咗車?我見今日朝早七點幾唔使10分鐘就有一班車
7點個轉91有6班車往中環

YUU 發表於 2022-9-1 17:51

Choi 發表於 2022-9-1 17:39
其實當初應該取消91留94跟住90B轉乘做西邨

靠利東做唔起全日

YUU 發表於 2022-9-1 17:53

kay 發表於 2022-9-1 17:46
7點個轉91有6班車往中環

咁都好過以前20分鐘一次過嚟曬91 94嘅…

miklcct 發表於 2022-9-1 18:52

星期一至五早繁,原91有11班車海怡半島/鴨脷洲邨起載,原94有12班車利東起載,重組後同樣時段91有13班車海怡半島/鴨脷洲邨起載,1班利東起載,即係無咗足足9班車。

中環碼頭開車,94嗰7班往利東無哂,91往鴨脷洲邨完全無加車,即係無咗7班車。

星期六早繁,原91有9班車海怡半島/鴨脷洲邨起載,原94有10班車利東起載,重組後同樣時段91有12班車海怡半島/鴨脷洲邨起載,1班利東起載,減6班車。

中環碼頭開車,94往利東6班車無哂,91就無加過。

s121424 發表於 2022-9-1 19:18

miklcct 發表於 2022-9-1 18:52
星期一至五早繁,原91有11班車海怡半島/鴨脷洲邨起載,原94有12班車利東起載,重組後同樣時段91有13班車海 ...

重組後又唔係班班企滿人 南區唔需要咁多巴士
頁: [1] 2
查看完整版本: 目測開學日 91 經利東情況