FBI2 發表於 2022-9-15 09:45

新巴798P, 798X開辦消息

生效日期:2022年10月3日
早上對開一班
798P將工至大圍站,將工開0815,大圍開0640
798X將工至駿洋,將工開0755,駿洋開0700

下圖由 hkitalk.media 小編加上

FBI2 發表於 2022-9-26 15:21

生效日期:2022年10月3日

FBI2 發表於 2022-9-26 18:39

通告已出

JX9097 發表於 2022-9-15 09:51

沙田開車時間會唔會太早…
睇時間似係798P跳798X,798X就跳番798P

將軍澳特快 發表於 2022-9-15 09:55

JX9097 發表於 2022-9-15 09:51
沙田開車時間會唔會太早…
睇時間似係798P跳798X,798X就跳番798P

屎水成日平衡唔到車務同繁忙時間,798AB又係咁🤦🏻‍♂️

FBI2 發表於 2022-9-15 10:00

將軍澳特快 發表於 2022-9-15 09:55
屎水成日平衡唔到車務同繁忙時間,798AB又係咁🤦🏻‍♂️

黃生玩車務出身,所以路線服務時間比較唔貼民。

Btw,有興趣了解黃生BMI指數。

GK3258 發表於 2022-9-15 10:02

留名等睇某經里親自操刀首航然後又追唔切另一邊開車時間

sq285 發表於 2022-9-15 11:36

工廠區返工0800或者0830可能都啱用
0900就不了

2076 發表於 2022-9-15 11:52

FBI2 發表於 2022-9-15 10:00
黃生玩車務出身,所以路線服務時間比較唔貼民。

Btw,有興趣了解黃生BMI指數。 ...

不過玩車務出身都有好處,至少唔會發生當年九巴 88X 線完全唔夠跑的問題出現。

asv2 發表於 2022-9-15 12:11

2076 發表於 2022-9-15 11:52
不過玩車務出身都有好處,至少唔會發生當年九巴 88X 線完全唔夠跑的問題出現。
...

30X 畀 30 分鐘要由數碼港跑到金鐘,跑到嗎?

23 接 23X 果更自己親自落場,預埋15分鐘小休,結果呢?

Lkopm 發表於 2022-9-15 19:45

經將南?or直出?

XL2135/D343344 發表於 2022-9-15 19:55

Lkopm 發表於 2022-9-15 19:45
經將南?or直出?

以rpp 走線,將南自轉一圈然後直去隧道
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 新巴798P, 798X開辦消息