s20131417 發表於 2022-9-19 11:23

797客量慘淡?

是咁的,話說今早8點幾坐車嗰陣
見到有架往新蒲崗嘅797 (用車為#5233) 駛經龍翔道
目測所見,全車只係得約1乘客,上層幾近載空氣

唉…797客量真係可以同20A有得比了;P;P

FBI2 發表於 2022-9-19 11:30

797康城至九龍灣一段係有客既,繁時坐滿甚至要企,非繁差極都有十幾個客,係九龍灣至新蒲崗一段冇客。

Citcalag 發表於 2022-9-19 12:00

龍翔道睇當然無客,新蒲崗客一向慣左搭796X咁多年,去鑽石山就搭鐵啦,點會等30-45分鐘一班既797
當然客量都非常麻麻,但肯定比20A好唔少

ricky 發表於 2022-9-19 12:53

而家793都去到康城同工業邨,對新蒲崗來講,揀密車的793同796X,快過797。797都係用來霸四美街站位,當佢投到安北新線或自己開到獨營新線,797就會撤退。;P

herobrine 發表於 2022-9-19 13:06

星期日仲要由30分鐘拉到45分鐘一班 唔係咁岩見到都唔會上啦

KG1428 發表於 2022-9-19 13:28

鑽石山往來將軍澳巴士線真係無市場?

FBI2 發表於 2022-9-19 13:34

JX9097 發表於 2022-9-19 13:37

真係冇乜

ate214 發表於 2022-9-19 13:42

順行觀塘道既796B已經死過一次
又入新蒲崗又停九商既797更加唔會有

ky927 發表於 2022-9-19 13:48

其實新蒲崗段係「有貨賣」,當年796B都唔會死

我反而覺得拉55/78X入去將軍澳,一來可以食左797,二來唔駛係觀塘搵位咁辛苦,長遠屯門/北區叫做有車入將軍澳。要投標嘅機會又細少少 😂😂😂😂😂😂
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 797客量慘淡?