Kj2052 發表於 2022-9-19 16:56

其實善水有冇能力應付開關後需求

而家大量專二車被封車,接近所有A車(除A29)都係一日開幾班,而家看落好快0+7,預料乘客需求會增加,本身堆封車重新出牌又要時間,其實善水有冇能力

KG1428 發表於 2022-9-19 17:02

呢期好多80xx廣告都換全車新廣告

ky927 發表於 2022-9-19 17:11

你放心都得。有得做,佢地開收幾班區內線都會開足A線。按以前A21嘅密度,再開返都無咁快去返全盛時期。A線養全家,你都真係放一萬個心都得。不如擔心下係咪咁多人黎仲好 😂😂😂😂

天空之神 發表於 2022-9-19 17:41

總之係金蛋,要人要車咩都收哂比佢做
你同佢定

新西線當災姐最多

不過 0+7 都無吸引力,人地好多國家一早 0 哂自由出入境

YY487 發表於 2022-9-19 18:21

jocosben 發表於 2022-9-19 18:27

0+7鼓勵左本地居民外遊,但國際旅客吸引力仲係爭d, 我諗機場線需求未別會大升

PatPatLeo 發表於 2022-9-19 19:12

唔駛擔心啦,需求增加但唔會一下子暴升,航班一早Plan 曬,唔會你話放寬就飛過嚟,所以巴士班次都唔會密。

一係響其他線抽啲司機過去;P

horivhyc 發表於 2022-9-19 19:24

如無意外0+7一開始,成堆郊遊線應該會最當災,同埋你會見到清晨A車隨時開車海……(唔好忘記報復性旅行心理)

KG1428 發表於 2022-9-19 19:37

horivhyc 發表於 2022-9-19 19:24
如無意外0+7一開始,成堆郊遊線應該會最當災,同埋你會見到清晨A車隨時開車海……(唔好忘記報復性旅行心理 ...

大陸都未正式通關,現有的郊遊線都仲可以繼續做,未去到客量下降地步
反而一旦香港正式同大陸通關,成堆郊遊線會即時仆直,直線下降。

Quanta 發表於 2022-9-19 22:54

開返關都唔會去返之前咁 都係漸進 問題係會有但又冇咁大嘅
頁: [1] 2
查看完整版本: 其實善水有冇能力應付開關後需求