LN9267 發表於 2022-9-21 10:20

2022年2月至6月葵青區巴士脫班報告

https://www.districtcouncils.gov ... C/22396/38_2022.pdf

278X及930脫班情況頗嚴重,930應該因爲銅鑼灣塞車才弄到這樣。而278X脫班不知道是否因爲278A的關係呢?

下圖由 hkitalk.media 小編加上

sq285 發表於 2022-9-21 11:48

所以930八月咪減班,咁個脫班率咪會低啲囉,問題解決。

#客都倒走哂
#冇人知930有免費轉乘銅鑼灣以至北角

Kj2052 發表於 2022-9-21 11:59

278x收車係新聞?
唔係已經日日發生?

另外278x收車根本唔關278a事,未有278a都已經收到癲

s20131417 發表於 2022-9-21 12:11

Kj2052 發表於 2022-9-21 11:59
278x收車係新聞?
唔係已經日日發生?

既然無心做278X嘅,不如交牌俾其他公司做啦

sq285 發表於 2022-9-21 12:25

s20131417 發表於 2022-9-21 12:11
既然無心做278X嘅,不如交牌俾其他公司做啦
既然無心做930嘅,不如交牌俾其他公司做啦 ;P

Kj2052 發表於 2022-9-21 12:31

930收車擺明衰銅鑼灣垃圾走線導致過鐘
278x完全唔關過鐘事

sq285 發表於 2022-9-21 13:06

Kj2052 發表於 2022-9-21 12:31
930收車擺明衰銅鑼灣垃圾走線導致過鐘
明知會甩班就唔好勉強咁樣做銅鑼灣,咁多年來從來未見過有宣傳930轉5系10號落到銅鑼灣,連930X都冇得轉呀

GM 發表於 2022-9-21 13:12

#客都倒走哂

下期278X失車率都嬴930個脫班率;P

(唔計鬼車)

Mercer 發表於 2022-9-21 13:15

#客都倒走哂

以前轉1 5B 10減得一蚊

唔知幾時變成免費.

sq285 發表於 2022-9-21 13:19

GM 發表於 2022-9-21 13:12
下期278X失車率都嬴930個脫班率

實贏架,但同時聯和墟祥華多咗條半全日278A

930沿線過海連去銅鑼灣都仲要施捨個單向景隆街,仲要行經最塞車一段告士打道,回程就算唔入銅鑼灣塞車都好,蛇都死啦

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 2022年2月至6月葵青區巴士脫班報告