AVBWU291 發表於 2022-9-22 14:33

九巴 88 修訂行車時間表

#新鮮滾熱辣 系列

neoplan720p 發表於 2022-9-22 14:36

其實88假日係咪唔跟時間表開?
我呢幾個月有時星期日5pm左右會坐88去安達臣,
幾乎次次都開緊15分班(但差唔多次次都坐滿)。

S3bl430 發表於 2022-9-22 14:38

neoplan720p 發表於 2022-9-22 14:36
幾乎次次都開緊15分班(但差 ...

我也有類似經驗,試過周六下午搭88往安泰,開緊12/13分鐘一班

horivhyc 發表於 2022-9-22 14:52

至少絕大部分時間見都係開15@1(甚至日出時份都係)

m_rd08 發表於 2022-9-22 14:55

幾乎次次都開緊15分班(但差 ...

之前「消息人士」聲稱大老山有quota喎
唔知係咪因為咁所以堆加班就唔寫落表啦...

XL2135/D343344 發表於 2022-9-22 15:08

主要減平日,同埋九巴對沙田真係唔理有冇客都減(有客例如88,無客例如89B)
我試過星期六坐88可以打爆

另外減88唔知係咪同將馬線有關 (雖然將馬線唔關88事而係關89D事)

psypericarp 發表於 2022-9-22 15:10

通常過左夜晚9點係全部20, 疫情期間係開30,不過睇下有冇再私下收車

AVBWU291 發表於 2022-9-22 15:15

XL2135/D343344 發表於 2022-9-22 15:08
主要減平日,同埋九巴對沙田真係唔理有冇客都減(有客例如88,無客例如89B)
我試過星期六坐88可以打爆

其實將馬關 89D 咩事...

psypericarp 發表於 2022-9-22 15:19

其實九巴應該計劃沙田全部線都要嘔數出來,不過將馬會少左將軍澳去馬鞍山既人響觀塘轉車,但係咁樣就可以順便都減埋89D 班

XL2135/D343344 發表於 2022-9-22 15:31

將馬同89D馬鞍山段相同走線,一樣沙田醫院直去大隧
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 九巴 88 修訂行車時間表