Kj2052 發表於 2022-10-1 15:33

善水82嚴重斷䌫實錄

是咁的,今日坐82,去到北角見到連續3班82返到,休咗一兩分鐘就3部一齊開返轉頭,之後睇eta先知前車隔咗成30分鐘,由於3部車均由著名的125部隊駕駛,因此今次嚴重斷䌫原因應該歸咎於車長故意慢駛,中途見個個站都有不少人輪候,善水是否繼續縱容125部隊繼續為非作歹以讓乘客久候,從而趕人坐電車/落地底/小巴呢

FBI2 發表於 2022-10-1 15:39

上樑不正下樑歪,連上面百年大佬都心術不正一味諗住搶人地盤,自己做唔好服務就走去打小報告,做細既自然亂咁來。

sq285 發表於 2022-10-1 15:40

愚問:新發展區有冇125部隊?

toby_tl10 發表於 2022-10-1 15:46

搭106囉,康怡頂閘入ISR,厹最開心

Kj2052 發表於 2022-10-1 15:48

1504 3部一齊北角開
1545先第一部返到柴灣

da54 發表於 2022-10-1 16:20

乜唔係 125 今日開始改新制計糧咩?慣咗碌車?

Steven_BUS 發表於 2022-10-1 16:23

82東行太多替代品, 同埋搭得82都係坐幾個站就落車
一出英皇道已經有8X,102,106,116,18,18X,81,85...+電車 同路去 鰂魚涌,筲箕灣
去到西灣河又有82X,85,106,606,682,694同路去柴小藍灣
如非必要, 無需死等82號車

qunow 發表於 2022-10-1 16:27

Steven_BUS 發表於 2022-10-1 16:23
82東行太多替代品, 同埋搭得82都係坐幾個站就落車
一出英皇道已經有8X,102,106,116,18,18X,81,85...+電車...

太古城站得85 682 都係疏車

horivhyc 發表於 2022-10-1 16:39

125咁樣做法等同趕客,咪即管效法深圳河以北咁做囉,睇下會唔會害死自己公司姐

andy1010 發表於 2022-10-1 17:17

平價流水點會做得好。
頁: [1] 2
查看完整版本: 善水82嚴重斷䌫實錄