NWFB21368888 發表於 2022-10-20 12:53

31/10 城巴N962,N969 減班

http://mobile.bravobus.com.hk/pdf/E202201361a03.pdf
(31/10起)N962每日每方向有三小時的時段由30分班減至45分班
銅鑼灣方向:0000-0300
屯門方向:0145-0445

eric278 發表於 2022-10-20 14:46

記得有段時間,N962官方班次係減至最疏60分鐘一班

屯門(龍門居)開
0000-0100 30
0100-0400 60
0400-0525 25-30

銅鑼灣(摩頓台)開
0045-0145 30
0145-0445 60
0445-0545 30

另外,N969同日起亦更改時間表
https://mobile.bravobus.com.hk/pdf/E202201351a03.pdf

天水圍市中心開
0015-0315 45
0315-0415 30
0415-0440 25
0440-0500 20

銅鑼灣(摩頓台)開
0105-0235 30
0235-0450 45
0450-0530 40

另外,根據屯門區議員周啟廉專頁消息:
由2022年10月31日起:
1. 952 往港島
上午7時前加開一班特別班次,紓緩清晨往港島的需求。
2. 952P 往港島
將頭班車(置樂花園開)提早至上午7時05分,減少置樂及青山公路下路乘客的候車時間。
3. 962A往港島
將頭班車提早至7時,並填補一班7時12分,使較早時段有較密班次,全線車程數目不變。
4. X962往屯門
下午頭班車提前至5時50分開出,以協助疏導962X的客量,主要是較直接疏導中環的需求。

來源:
https://www.facebook.com/KennyChowKL/

Happypig375 發表於 2022-10-20 13:01

變小巴算啦

lsc04d11 發表於 2022-10-20 13:03

就咁睇 唔似有同N952夾喎。。。。。   0045(N962) 0050(N952) 0110(N952) 0115(N962)其實N952食深井掃管笏 N962可以試下食旺角油麻地 再(拉埋N969)做互轉

GD1570 發表於 2022-10-20 13:09

Happypig375 發表於 2022-10-20 13:01
變小巴算啦

條49S嘅服務我真係唔該晒⋯⋯

LN9267 發表於 2022-10-20 13:11

GD1570 發表於 2022-10-20 13:09
條49S嘅服務我真係唔該晒⋯⋯

49S小巴很多時候不見蹤影,很多網民也鬧過很多次。

GD1570 發表於 2022-10-20 13:13

據聞:曾經試過180分鐘一班車:L

ENS529 發表於 2022-10-20 13:20

香港小巴係咁,
投訴無門㗎啦,
運輸署都唔理~

嘈多兩嘈又賣慘,
乜都話成本高企,
話自己小本經營,
借啲意出嚟攞光環~

toby_tl10 發表於 2022-10-20 13:42

N962同N969有冇需要變N362同N369?

gip 發表於 2022-10-20 13:47

幾時到962X減到呢個數?

12Lane 發表於 2022-10-20 13:47

同N969齊齊跟N11走線算啦。一到星期五尖咀佐敦成村人上唔到綠Van
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 31/10 城巴N962,N969 減班