kk12120 發表於 2022-10-24 12:06

城巴 機場、北大嶼山及口岸路線服務安排

VA73@2A 發表於 2022-10-24 12:32

寧願加多d班次去A11,A21

都唔加落其他 A車到:L:L

開一個鐘一班都好過無

KW2523 發表於 2022-10-24 12:41

都唔加落其他 A車到

A11/A21/A29同時吸到住宅區轉車嘅客同飛入香港嘅, 全日多客
住宅區A線主要都係返放工用, 非繁以前都已經冇咁大需求

qunow 發表於 2022-10-24 13:01

都唔加落其他 A車到

A11 A21都唔係密呢

JX9097 發表於 2022-10-24 13:17

A11/A21/A29同時吸到住宅區轉車嘅客同飛入香港嘅, 全日多客
住宅區A線主要都係返放工用, 非繁以前都已經冇 ...

A29一入夜就開60
吸咩客......

VA73@2A 發表於 2022-10-24 13:59

qunow 發表於 2022-10-24 13:01
A11 A21都唔係密呢

A11好似加密左班次,之前機場開30至60分鐘,而家25至60分鐘一架

A21依次好似大部份時間30分鐘一班

brianso198 發表於 2022-10-24 14:24

住宅區A線主要都係返放工用, 非繁以前都已經冇 ...
住宅區計,A11客量係遠比A12差囉
只不過因為A12做中段太無客,而A11都仲執到啲所以先做返全日A11

ahken 發表於 2022-10-24 14:50

brianso198 發表於 2022-10-24 14:24
住宅區計,A11客量係遠比A12差囉
只不過因為A12做中段太無客,而A11都仲執到啲所以先做返全日A11
...

其實係走線太慢出問題

A11同A12都係

AtrHenu 發表於 2022-10-24 15:23

其實係走線太慢出問題

A11同A12都係

如果當初屎水肯做拆A11,A12二拆三和飛西環的提速方案,根本唔會搞到同坐E11A去機場的時間一樣之餘仲要俾多一倍價錢呢!!

btw,若果現時A17放棄合和改為跟1M到會展後直剷皇后像後上公路而A11縮短去天后跟E11行並將北角個部份俾A12做和將西環交俾A10做並加密該線班次兼設後勤特班有沒有可能這樣做呢??:lol

brianso198 發表於 2022-10-24 15:29

其實係走線太慢出問題

A11同A12都係
早繁計
A11講緊廿幾分鐘已經上左西隧

A12同一時間架車只到筲箕灣
根本問題係出左係A12唔係A11

A11埋完上環都係得半車客, 如果要講既話A11好應該做埋西環同時加經國泰城
而A12係應該過左中環甚至北角就上西隧去國泰城

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 城巴 機場、北大嶼山及口岸路線服務安排