XS8394 發表於 2022-11-9 21:08

城巴連cut 2線同電車相撞

天才

AVBWU291 發表於 2022-11-9 21:15

成日都係咁,慢線落橋直接連 cut 幾線過最右條線。衰就衰在冇睇清交通環境就 cut 線。

1320 發表於 2022-11-9 21:19

直情過埋對面線:L

cx838 發表於 2022-11-9 21:31

這個位不只一條路線要咁cut出去,有些司機冇睇blind spot,咪出事囉

ccicoltd 發表於 2022-11-10 00:53

cx838 發表於 2022-11-9 21:31
這個位不只一條路線要咁cut出去,有些司機冇睇blind spot,咪出事囉
2 307 722 等等,落橋至燈位距離甚短,切線頗危險。

roquelcm 發表於 2022-11-10 12:08

呢個落橋位好難揸

Choi 發表於 2022-11-10 12:21

ccicoltd 發表於 2022-11-10 00:53
2 307 722 等等,落橋至燈位距離甚短,切線頗危險。

其實係咪應該限落橋直行大道中?去港碼可跟前691行法,然後原本大道中去交廣車可跟5X/13等線出去。

1320 發表於 2022-11-10 14:20

Choi 發表於 2022-11-10 12:21
其實係咪應該限落橋直行大道中?去港碼可跟前691行法,然後原本大道中去交廣車可跟5X/13等線出去。 ...

其實大可以跟 6系, 952, 962系咁行去中環, 咁就安全得多, 不過係衰下繁會塞

天空之神 發表於 2022-11-10 18:25

1320 發表於 2022-11-10 14:20
其實大可以跟 6系, 952, 962系咁行去中環, 咁就安全得多, 不過係衰下繁會塞
...

307 係海富轉上橋,跟 962 咁出返干中不如行橋底出皇后像好過啦

2 仔 就話直行置地姐

AtrHenu 發表於 2022-11-11 17:14

天空之神 發表於 2022-11-10 18:25
307 係海富轉上橋,跟 962 咁出返干中不如行橋底出皇后像好過啦

2 仔 就話直行置地姐 ...

307現時因為火車過海後都跌咗客之下仲一個唔該貪方便跟行海傍,相信只會令到更多客流失落鐵到.

btw,若果真係唔想海富上橋危急地連Cut3線的話,不如307,722灣仔舊狗屋後跟681行金鐘咪可以直行電車路出返去碼頭又唔駛同叮叮爭路.:lol
頁: [1]
查看完整版本: 城巴連cut 2線同電車相撞