將軍澳特快 發表於 2022-11-16 22:50

點解有D特快線電牌冇寫特快/直達?

點解有D特快線電牌冇寫特快/直達? 例如215X, 219X, 296D, 98D等等

214P_world 發表於 2022-11-17 00:36

不嬲都冇統一標準, 正如98P會寫經寶達翠林, 但98A 98C等等唔會

joechau123 發表於 2022-11-17 00:40

佢淨係加區名都唔係同一時間全部路線加晒啦🤡

將軍澳特快 發表於 2022-11-17 09:43

214P_world 發表於 2022-11-17 00:36
不嬲都冇統一標準, 正如98P會寫經寶達翠林, 但98A 98C等等唔會

係咪應該要統一返呢?例如收特快價嘅路線就寫,咁樣可以吸引人乘搭

ricky 發表於 2022-11-17 10:04

26X 仲有「特快->彩虹、彩雲」

12Lane 發表於 2022-11-17 10:29

將軍澳特快 發表於 2022-11-17 09:43
係咪應該要統一返呢?例如收特快價嘅路線就寫,咁樣可以吸引人乘搭

條條X線都寫應該係吸引人中伏多過吸引人乘搭

將軍澳特快 發表於 2022-11-17 10:34

ricky 發表於 2022-11-17 10:04
26X 仲有「特快->彩虹、彩雲」

咁26X本身就係26嘅特快版 寫都好正常嘅

將軍澳特快 發表於 2022-11-17 10:34

12Lane 發表於 2022-11-17 10:29
條條X線都寫應該係吸引人中伏多過吸引人乘搭

所以X字已經唔準確,應該要喺電牌寫多句

louis19910701 發表於 2022-11-17 10:43

272X有八號幹綫特快轉頁

JX9097 發表於 2022-11-17 10:54

98P加轉頁應該係避免尖沙咀/ 佐敦客「上錯車」
因為98P沿路同98D同站,同時兩者都係去坑口北
若果唔出轉頁的話,相信大部份人都未必留意就上車
到時搞到滿地投訴信就唔好

正如98S都會出轉頁寫經:將軍澳隧道
目的都係一樣,費事秀茂坪/ 康翠上錯車

98A/ 98C冇類似問題
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 點解有D特快線電牌冇寫特快/直達?