GD1570 發表於 2022-11-29 11:34

1320 發表於 2022-11-29 11:17
咁50可以先做大兩繁/半全日既, 出市區 6am - 3 pm.回程: 5pm. - 10 pm.

南行半全日最少去到1830啦...做埋裝修師傅嘛

nickk 發表於 2022-11-29 11:41

67A唔比改,到入哂伙咪開條67B兆康後直出囉

kmb63x 發表於 2022-11-29 11:43

宜家朝早67m67x大部份班次去到轉車站半滿都無好多吉位剩
會唔會關班次過密事, 960s又維持正常咁多人搭

286X 發表於 2022-11-29 11:44

chowchi 發表於 2022-11-29 12:05

ccchhhuuunnn 發表於 2022-11-29 11:32
Real time 67M返屯門12收到14
58M出葵芳8/9收到10(日常咁滯)
另外兩個方向冇事

有轉車站, 非繁收少少其實好過載空既, 尤其本身都唔係太疏

homan0323 發表於 2022-11-29 12:59

kmb63x 發表於 2022-11-29 11:43
宜家朝早67m67x大部份班次去到轉車站半滿都無好多吉位剩
會唔會關班次過密事, 960s又維持正常咁多人搭
...

67系朝早班次係過密,可能九巴策略想同西鐵直接對打,但客源基本盤就係甘多。原本諗住九巴會減67M67X班次,67A加密而同路段67M吾減班,互相搶客,分薄客源問題更嚴重。

宜家朝早屯轉前客量最差係67系,260X,63X。58M,59M都有班次過密問題,部分班次有半空情況。

ky927 發表於 2022-11-29 13:02

比表列班次多咁多都唔出通告,咁特別嘅?!

ccchhhuuunnn 發表於 2022-11-29 13:15

homan0323 發表於 2022-11-29 12:59
67系朝早班次係過密,可能九巴策略想同西鐵直接對打,但客源基本盤就係甘多。原本諗住九巴會減67M67X班次 ...

67系點打西鐵,咪玩啦
巴士線都係得嗰兩條
要坐巴士要坐西鐵一早揀定咗
唔會因為巴士密咗少少就棄鐵保巴

ccchhhuuunnn 發表於 2022-11-29 13:17

67系朝早班次係過密,可能九巴策略想同西鐵直接對打,但客源基本盤就係甘多。原本諗住九巴會減67M67X班次 ...

58/59M半空極有可能都係啲特車嚟

chowchi 發表於 2022-11-29 14:25

ky927 發表於 2022-11-29 13:02
比表列班次多咁多都唔出通告,咁特別嘅?!

78A 早繁實際開緊 2min, 全日 6-8min, 表列朝早 6min, 全日 10-15min 咋, 要靜靜雞咪唔出通告
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 67A 原來又加密咗